Cumhuriyet gazetesinde sular durulmuyor: 4 kişi istifa etti. Serkan Ozan, Cafer Kurt, Hazal Ocak, Mustafa Kemal Erdemol gazete ile yollarını ayırdı

Cumhuriyet gazetesinde sular durulmuyor. Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın görevden alınması kararına tepki gösteren Cumhuriyet çalışanları bir açıklama yapmış ve yönetime çağrıda bulunmuşlardı. Yönetimden bu yönde herhangi bir açıklama gelmeyince Yayın Koordinatörü Serkan Ozan, Yazıişleri editörü Cafer Kurt ve muhabir Hazal Ocak gazete ile yollarını ayırdı. Cumhuriyet yazarı Mustafa Kemal Erdemol da ağır eleştirilerle Twitter'dan istifa ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Cumhuriyet gazetesinde sular durulmuyor: 4 kişi istifa etti. Serkan Ozan, Cafer Kurt, Hazal Ocak, Mustafa Kemal Erdemol gazete ile yollarını ayırdı

MEDYATAVA/ÖZEL

Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet yönetimi tarafından görevinden alınmış ve iş akdine son verilmişti.

Bu olayın ardından gazete çalışanlarından açıklama gelmiş ve kararın gözden geçirilmesi istenmişti.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

Cumhuriyet gazetesi yönetiminin sendikal süreç devam ederken, haksız bir şekilde işten çıkardığı 8 çalışma arkadaşımızla dayanışma için istifa eden Genel Yayın Yönetmenimiz Aykut Küçükkaya’nın gazetesiyle bağı dün itibariyle koparıldı.

Bu süreçte görüşmeler yaptığımız vakıf ve gazete yönetimi, Küçükkaya’nın istifasının kabul edilmediğini, Cumhuriyet’te kalacağını açıklamışlardı. Ancak ne yazık ki dün itibarıyla tüm bu sözlerin yerine gelmediğini büyük üzüntüyle öğrendik. Küçükkaya’nın emekten yana tavrı nedeniyle cezalandırılması bizleri derinden yaraladı.

Ayrıca, genel yayın yönetmenimizin istifası ve Cumhuriyet okurlarının güçlü tepkisi üzerine işten atılma kararları iptal edilen 8 çalışma arkadaşımızın bir bölümü de görevlerine iade edilmedi.

Cumhuriyet yönetimini, Cumhuriyet gazetesinin ilkelerine sonuna kadar bağlı olan, araştırmacı gazeteciliği ile isim yapmış Aykut Küçükkaya’ya ilişkin kararını geri çekmeye çağırıyoruz. Cumhuriyet’in değerleriyle gelecek kuşaklara taşınması, ülkemiz tarihi bir süreçten geçerken, hepimizin en önemli görevidir. Cumhuriyet emekçisinin haksızlığa karşı her daim güçlü duruşu devam edecektir. Cumhuriyet Emekçileri.

4 kişi istifa kararı aldı

İşte bu açıklamadan sonra Cumhuriyet çalışanları Aykut Küçükkaya'ya destek verdi ve isitfa karar aldı. 

Yönetimden bu yönde herhangi bir açıklama gelmeyince Yayın Koordinatörü Serkan Ozan, Yazıişleri editörü Cafer Kurt ve muhabir Hazal Ocak gazete ile yollarını ayırdı. Cumhuriyet yazarı Mustafa Kemal Erdemol da istifa ettiğini Twitter'dan duyurdu.

Aykut Küçükkaya'dan da açıklama geldi

Sosyal medyadan açıklama yapan Küçükkaya, "Muhabirlik gazeteciliğin zirve noktasıdır… @SHazalocak genç yaşına rağmen hep Uğur Mumcu’nun izinden gitti… Muhabirliğin hakkını sonuna kadar verdi… Bazen abin olarak, bazen müdürün olarak seninle haber için çok tartıştım, kavga ettim… Ancak her gün seninle gurur duydum…" dedi.

ORTALIK ALEV ALDI

Cumhuriyet yazarı Erdemol Twitter hesabından Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun'u ağır sözlerle eleştirdi ve istifa ettiğini duyurdu.

Erdemol istifa açıklamasında, "hoşçakal cumhuriyet...emekçi arkadaşlarımız için işinden olan aykut'u ve giden dostlarımı yalnız bırakamam..umarım kibrin, otoriterliğin, saygısızlığın, kendini beğenmişliğin, tek adamlığın "alev"inden kurtulursun bir an önce.. o "alev"e gaz olacağıma işsiz kalırım daha iyi..." ifadelerini kullandı.

İşte o tweet:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin