Cumhuriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya görevden alındı, yerine gelecek isim belli oldu...

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın görevden alınması kararı alındı. Küçükkaya'nın yerine Yayın Koordinatörü Serkan Ozan vekil olarak atandı. Küçükkaya, işten çıkarılan gazetecilere destek açıklamasında bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Cumhuriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya görevden alındı, yerine gelecek isim belli oldu...

MEDYATAVA / ÖZEL

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın görevden alınması kararı alındı. Küçükkaya'nın yerine Yayın Koordinatörü Serkan Ozan vekil olarak atandı

Toplantının halen devam ettiği, kararın ilerleyen saatlerde açıklanacağı duyurmuştuk. Cumhuriyet gazetesinde çalışanlar da bu toplantıdan çıkacak sonucu bekliyordu. O toplantı bitti ve alınan kararlar duyuruldu.

Cumhuriyet gazetesinden şu açıklama yapıldı:

Cumhuriyet Vakfı'nın bugün yapılan toplantısında Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın görevden alınarak yayın baş danışmanlığına atanmasına karar verildi.

Vakıf kararı gereği, gazetenin yayın koordinatörü Serkan Ozan, Genel Yayın yönetmenliği görevine vekaleten atandı.

Cumhuriyet gazetesinde 8 gazetecinin işine ekonomik problemler gerekçe gösterilerek son verilmişti. Küçükkaya ekibinin kendinden habersiz şekilde işten çıkarıldığını söylemiş, işten çıkarılan arkadaşları dönene kadar onlara destek vereceğini belirtmişti.

Cumhuriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya görevden alındı, yerine gelecek isim belli oldu...

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) gazete önünde açıklama yapmış, ekonomik gerekçe bahanesiyle işten çıkarılmayı kabul etmiyoruz' denilmişti.

 Açıklamada, "Cumhuriyet'i yönetme yetisine ve ilkelerine sahip olmayan Alev Coşkun, Işık Kansu, Adnan Arslan ve Osman Özer'i derhal İstifaya davet ediyoruz" ifadesi yer almıştı.

Küçükkaya da, "Benim bilgim olmadan yapılan bu işlemi kınıyorum. Arkadaşlarımın yanındayım, görevimin de başındayım. Cumhuriyet her şeye rağmen çıkacak. Türkiye'nin en güzel gazetesini yapacağız. Bugün çıkarılan arkadaşlarımızı gazetemize döndüklerinde alkışlarla karşılayacağız” demişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin