Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı başladı. İşte ele alınacak gündem maddeleri

Bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde toplandı. Milyonlarca insanın merakla beklediği Kabine Toplantısı'nda memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, torba yasa ve ayrıca küresel ve bölgesel konular ele alınacak.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı başladı. İşte ele alınacak gündem maddeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantı, saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı.

Toplantıda, bakanların kendi alanlarıyla ilgili birer sunum yapacağı belirtilirken, en önemli gündem başlığının ise ekonomi olduğu ifade edildi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

KABİNE GÜNDEMİNDE NELER VAR?

Bugün yapılacak olan Kabine toplantının ana gündeminde, ekonomideki gelişmeler olacak.

Kabine üyeleri, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele noktasında alınacak ilave tedbirlerle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

Kabine'nin ana gündem maddelerinden biri de memur ve emekli zammı olacak. Yakında Meclis'e gelecek düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Diğer memurlar için görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Zam oranları, 6 aylık enflasyona ek olarak refah payı ile belirlenecek.

Ekonomi yönetiminin üzerinde çalıştığı teklif metni, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Kanun teklifine son şekli verilecek.

İSVEÇ'TE KUR'AN-I KERİM'İN YAKILMASI DA GÜNDEMDE

İsveç'teki provokasyonlar da ele alınacak. Toplantıda Türkiye'den NATO vizesi bekleyen İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması da ele alınacak. Ankara'nın bu saygısızlığa izin veren Stockholm yönetimine karşı atacağı diplomatik adımlar konuşulacak.

11-12 Temmuz'da Litvanya'da düzenlenecek ve Erdoğan'ın da katılacağı NATO liderler zirvesinin hazırlıkları görüşülecek.

Fransa'daki sokak olayları ile Türkiye'nin hem yurt içi hem de sınır ötesinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonları da değerlendirilecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin