Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşması yaptı: Artık bütünleşme vakti. Kazanan Türkiye'dir, demokrasimizdir

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 52'sinden fazlasını alarak 13. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşmasını bu kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptı. Beştepe'de 320 bin kişinin kendisine eşlik ettiğini söyleyen Erdoğan, "Artık seçim dönemine dair tüm tartışma ve çekişmeleri bir kenara bırakarak milli hayallerimiz etrafında bütünleşme zamanıdır" dedi. Erdoğan seçim sonuçları için "Türkiye Yüzyılının giriş kapısı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşması yaptı: Artık bütünleşme vakti. Kazanan Türkiye'dir, demokrasimizdir

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 52'sini alarak Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde balkon konuşmasını yaptı.

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından ilk konuşmasını İstanbul Üsküdar'daki konutunda yapan Erdoğan, ilerleyen saatlerde Ankara'ya geçti.

Beştepe'de de Duyanlara Duymayanlara şarkısına eşlik ederek başladı konuşmasına. 

Erdoğan'a Beştepe'de Cumhur İttifakı liderleri de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşması yaptı: Artık bütünleşme vakti. Kazanan Türkiye'dir, demokrasimizdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Bu Millet sevilmez mi. Kandil'dekiler sevmez, ama biz severiz. Resmi rakam 320 bin kişi şu anda burada. Havalimanından buraya kadar yollar tıklım tıklımdı.

Bu yolda beraber yürüdk. Sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. İnşallah Türkiye Yüzyılını beraber inşa ve ihya ediyoruz.

Aziz milletim, değerli dava ve yol arkadaşların sizleri hürmetle, muhabbetle selamlıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kayda değer hiçbir sorun yaşanmadan tamamlanmıştır.

Gayriresmi seçim sonuçlarına göre milletimiz Cumhurbaşkanlığı görevini 5 yıllığına bize tevdi etmiştir. Milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.

Gerek 14 Mayıs'ta gerek 28 Mayıs'ta tercihini hangi partiden, hangi adaydan kullanmış olursa olsun demokrasimizin gücünü ispatlayan her vatandaşımıza teşekkür ediyorum.

Seçimin en sağlıklı şekilde yürümesi için görev yapan kamu görevlilerini, emniyet mensuplarını, müşahitlerini tebrik ediyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşması yaptı: Artık bütünleşme vakti. Kazanan Türkiye'dir, demokrasimizdir - Resim : 2

KAZANAN TÜRKİYE'DİR

Milletimiz kararını Türkiye Yüzyılı'ndan yana kullanmıştır. Seçimin ilk turunda TBMM'de çoğunluğu Cumhur İttifakı'na vererek yasama görevini vermiştir. 

Bugün yapılan ikinci tur seçimlerinde bize verdiği yetki ile yürütmede de kararını vermiştir. 

Milletimizin her iradesi gibi bu sonucun da başımızın üzerinde yeri vardır. Kazanan sadece biz değiliz. Kazanan Türkiye'dir. Kazanan tüm kesimleriyle milletimizin ta kendisidir. 

TÜM TARTIŞMA VE ÇEKİŞMELERİ BİR KENARA BIRAKACAĞIZ

Biz kazandığımızda kimse kaybetmeyecek demiştir. Tek kaybeden terör örgütleri ve tefeciler olacak demiştk. Şimdi burada aynı sözü tekrar veriyoruz. 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Kimseye kırgın, küskün, öfkeli değiliz. Artık seçim dönemine dair tüm tartışma ve çekişmeleri bir kenara bırakarak milli hayallerimiz etrafında bütünleşme zamanıdır.

Ben hesap uzmanı değilim, ama seçim uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var. 2018'de CHP vekil sayısı 146 idi, 2023'te vekil sayısı 169. Bir artış var. Fakat burada kiralık vekiller var. 40 tane kiralık vekil. Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane kiralık vekil verdi. Sayı 129'a düştü. 146'dan 129'a hangisi büyük? Herhalde 129 büyüktür diyemezsiniz. 146'dan 129'a bu milletvekilleri sayısını düşürenlere de haydi diyemezsiniz.

Kandil'dekileri arkaya alıp haydi diye video çekebilirsiniz ama bu millet bunu yemez. 

Ne diyordu, "Eğer Selo'yu dışarı çıkarmak istiyorsanız oyu bana vereceksiniz" diyordu. Benim sevgili milletim ne dedi, Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu terörist Selo'dur. Hak ve hukukun egemen olduğu Türkiye'de Selo'yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın. Hele bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değildir. Adalet mülkün esasıdır, bu değiştirilemez.  

TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ ZAYIFLATMAYA ÇALIŞTILAR

Rahmetli Menderes'in "Yeter söz milletin" diyerek yeni dönemin kapılarını açtığı Türkiye'nin bu gücünün zayıflatılması vardır. Darbeler bunun için yapıldı, muhtıralar bunun için verildi. Köken ve mezhepp farklılıklarımızı bunun için ayrıştırma konusu yapılmıştır. Ülkemizin doğusundaki güneyindeki kuzeyindeki batısındakii güç ve etki alanlarının üzeri hep bunun için örtülmüştür. 

Bugün işte o gündür. Siz burada bugün onun için varsınız. 

Bugün bizim 1 yıldır ülkemize kazandırdığımız eserlerin üzerine Türkiye Yüzyılının müjdesini verme günümüz. Hem kendi vatandaşlarımızın hem de kendi geleceklerini bizimle gören dostlarımızın şükür dualarının arşa ulaştığı gündür.

Körfez'den İngiltere'ye ve Rusya'ya kadar hepsi tebriklerini bildirdiler. 10 yıldır üzerimize kurulan tüm tuzaklar işte bugünü engellemek içindir.

Alman, Fransız, İngiliz dergileri Erdoğan'ı yıkmak için kapaklar atmadılar mı? İşte onlar da kaybettiler. 

Aylardır kazrşımızda kurulan ittifakları gördünüz, Terör örgütlerinden sapkın akımlara kimlerin bir araya geldiğini gördünüz. İnşallah bundan sonra da başaramayacaklar. Bu millet mayasının ne kadar sağlam olduğunu tekrara  tekrar ispatladı. 

Rabbime beni böyle bir milletin evladı olarak dünyaya getirdiği için hamdediyorum.

Artık tüm vakit ve enerjimizi çalışmaya tamamıyla tahsis edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşması yaptı: Artık bütünleşme vakti. Kazanan Türkiye'dir, demokrasimizdir - Resim : 3

ELİMİZ DEPREM BÖLGESİNİN ÜZERİNDE OLMAYA DEVAM EDECEK

Asrın depreminin yaralarını sarmak, insanlarımızı hayata bağlamak önceliklerimizin başında gelecektir. Sadece kalbimiz değil, elimiz de hep deprem bölgesinin üzerinde olmaya devam edecektir.

Bunları çözmek zor birşey değil. Başbakanlığım döneminde ispatlayan bizler değil miyidk? Biz bu işi yaptık, ama bunların böyle bir derdi yok. Yaparsak yine biz yaparız.

ENFLASYON İNECEK

Faiz 8 buçuğa indirildi, enflasyon da inecek. Onlar IMF'nin kapısında nöbet tutarlar. 2013'te IMF'ye son taksdi ödedik, IMF ile işimiz bitti. İşte biz buyuz. O gün bu gün biz IMF'ten borç almadık. Merkez Bankamızın döviz rezervi 27 milyar dolardı. Tefeciden para isteyenin akıbeti sandıklarda ortaya çıktı. 

Güven ve istikrar çok önemli. Bununla yola devam edeceğiz. Yatırım ve istitrar odaklı ekonomi tasarlıyoruz. Karadeniz'de doğalgazı bulduk, 1 ay ücretsiz olarak verdik mi, 1 yıl boyunca 25 m3 Cumhurbaşkanlığının hediyesi olarak verme kararını açıkladık. Gabar'da petrol çıktı. Yatarak değil, çalışarak çıktı. Teröristlerin oralarda beton dökmeleri nedeniyle çıkartamıyorduk, ama şimdi çıkardık. 

Küresel dengeler yeniden kuruluyor. Türkiye de hak ettiğini alacak.

Terör örgütleriyle yürüttüğümüz mücadeleyi artıracağız. Sınırlarımızdan bunları uzak tutmaya devam edeceğiz.

1 MİLYON SIĞINMACININ GERİ DÖNÜŞÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ

Sığınmacıların gönüllü geri dönüşünü de bunun bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın beklentisini karşılamak görevimizdir. 600 bine yakın kişinin geri dönemesini sağladık.  Katar'la birlikte yürüttüğümüz yeni bir iskan projesiyle, birkaç yıl içinde 1 milyon kişinin daha dönüşünü temin edeceğiz.

SANAYİMİZİN MARKA DEĞERİNİ ARTIRACAĞIZ

Sağlıkta dünyanın örnek aldığı altyapımızı ve sigorta sistemini yaygınlaştıracağız. Şehir hastanelerini, ulaştırma ve enerjide yürüttüğümüz çalışmaları artıracağız.

- Putin Trakya'nın hap bölgesi olması konusunu tebrik mesajında tekrar etti. Bunu yapacağız.

- Sanayimizin marka değerini artıracağız.

- Tarım ve hayvancılıkta girdi fiyatlarını düşüreceğiz.

- Turizmde yakaladığımız ivmeyi süreüreceğiz.

- Sosyal yardım sistemini kimsenin kendini yalnız hisstemeyeceği seviyeye getirene kadar genişleteceğiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşması yaptı: Artık bütünleşme vakti. Kazanan Türkiye'dir, demokrasimizdir - Resim : 4

Yarın 570. yıl dönümüze kavuşacağımız İstanbul'un fethi bir çağı kapatıp yeni bir çağı başlatmıştı. Yarın bu fetih İstanbul'umuzda kutlanacak. Bu ecdadın torunlarısınız. Sizlere güveniyorum.

Kelimelere sığmayan sevginiz, coşkunuz, vefanız için her birinize teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi şu gazi mekanın önünde gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen şehitlerimiz anıyorum.

Bize yeni bir zafer daha yaşatan milletimiz var olsun. Türkiye Yüzyılı'mız, Büyük Türkiye zaferimiz hayırlı olsun.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşması yaptı: Artık bütünleşme vakti. Kazanan Türkiye'dir, demokrasimizdir - Resim : 5

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin