Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı zamma Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’ndan tepki: Yasadışı, ulufe dağıtır gibi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu memura 2023 için verilen zam sonrası açıklama yaptı. Konfederasyon “Yüzde 30 oranını ulufe dağıtır gibi kamu çalışanlarına müjdelediği zam oranı yasa dışı olarak gerçekleşmiştir” ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı zamma Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’ndan tepki: Yasadışı, ulufe dağıtır gibi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı’nın önce yüzde 25 olarak açıkladığı zam oranını daha sonra yüzde 30’a danışıklı bir şekilde çıkardığını belirtti.

 Konfederasyon, “Önceden belirlenmiş yüzde 30 oranını ulufe dağıtır gibi kamu çalışanlarına müjdelediği zam oranı yasa dışı olarak gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

 Konfederasyon, yandaş sendikalar olarak tanımladığı sendikaları ekonomik krizi görmezden gelip “verilen bahşişi ayakta alkışlamakla” eleştirdi.

 Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, “Kamu çalışanlarının hakları kanunda açıkça belirtildiği üzere ilgili bakanlıklar ve sendikalar arasında pazarlık sonucu belirlenmesi yasal bir zorunluluktur. Kamu çalışanlarının haklarını kamu çalışanlarının görüşlerini ve taleplerini ölçmeden sadece AKP hükümetine yarayacak bir şekilde tek taraflı olarak belirlenmesine karşı çıkıyoruz” dedi.

 Konfederasyon açıklamasında, yüzde 2 üye barajının sendikal özgürlükleri engelleme ve sendikal tekelleşme yolunu açtığına da değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı zamma Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’ndan tepki: Yasadışı, ulufe dağıtır gibi - Resim : 2

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin