Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO'ya Ukrayna eleştirisi! Erdoğan, Türk vatandaşlarının Ukrayna'dan nasıl tahliye edileceğini de açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal operasyonunu değerlendirdi. Ukrayna'yı yalnız bırakan NATO'yu eleştirdi. Erdoğan ayrıca, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının nasıl tahliye edileceğine dair de açıklama yaptı. Türk vatandaşları hava yolu tehlikeli olduğundan kara yoluyla tahliye edilecek.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO'ya Ukrayna eleştirisi! Erdoğan, Türk vatandaşlarının Ukrayna'dan nasıl tahliye edileceğini de açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında, "NATO'nun kararlı bir adım atması gerekir. Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının nasıl tahliye edileceğine dair de açıklama yaptı. Türk vatandaşları hava yolu tehlikeli olduğundan kara yoluyla tahliye edilecek.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

NATO'nun kararlı bir adım atması gerekir. Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli.

Tahliyeler:

Dışişlerimiz her adımı atıyor. Havadan taşıma güvenli değil. Karadan daha güvenli. Bu konuda oradaki vatandaşlarımızın büyükelçi ve başkonsolosluğa müracaat etmeleri yönünde açıklama yaptık.

AB'ye tepki:

Batılı zihniyetler kararlı bir duruş sergilemedi. Bol bol nasihat çekiyorlar. Ne yaptınız, ne yapacaksınız, ne adım atacaksınız. Baktığınızda herhangi bir adım yok.

Şu anda AB ve Batı kararlı bir duruş sergilemediler. Ukrayna'ya bol bol nasihat çekiyorlar. Atılan herhangi bir adım yok. Bugünkü NATO Zirvesi'nde ne gibi adım atılmalı bu konuşulacak. Bugüne kadar da bol bol nasihat çeken Batı aynı nasihatlerini sürdürüyor.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin