Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik 'market' açıklaması! Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yaptı... 'Talimat verdik'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yaptı. Erdoğan alışveriş sonrası marketlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi'nin sattığı ürünlerin fiyatının uygun olduğunu söyledi ve kısa sürede bin tane marketin açılacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik 'market' açıklaması! Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yaptı... 'Talimat verdik'


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yaptı.

"TALİMAT VERDİK"

Alışveriş çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan, "Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik 'market' açıklaması! Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yaptı... 'Talimat verdik'

Bunların süratle çoğaltılması noktasında Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğimiz talimatlar var. Tabii süratle 500 metre kareden olmak üzere, Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik. Bunları süratle çoğaltacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik 'market' açıklaması! Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yaptı... 'Talimat verdik' - Resim : 2

Ve böylece vatandaşlarımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı balanse etmenin inşallah gayreti içerisinde olacağız. Şu anda da bizzat buradan yaptığım alışverişle bunu gördüm ve bundan dolayı da mutluyum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik 'market' açıklaması! Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yaptı... 'Talimat verdik' - Resim : 3

"SENİN TEK ADAMCILIĞINDIR ÜLKEYİ BU HALE SOKAN"

Erdoğan'ın Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasına gidip ‘Fiyatlar uygun' açıklaması yapması ve “Türkiye genelinde ilk etapta 1000 kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik” sözlerine muhalefetten art arda tepkiler geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Erdoğan'a tepki gösteren isimler arasındaydı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslenerek, "Senin tek adamcılığındır ülkeyi bu hale sokan. Üstelik her seçim öncesi insanları tanzim satışla kandırmaya çalışıyorsun." dedi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Halkımız market sepeti yapmak için kredi çekiyor; domatesi, biberi krediyle alıyor. Yemin olsun ki, zamlarla mücadelemiz bu kış çok sert geçecek. Yedirmeyeceğiz fakiri fukarayı sizin şaşaalı saraylarınıza. Zam peşinde koşan şirketler, bizim iktidarımızda unutsunlar kendilerini.

Bu durumun yegâne kaynağı sensin Erdoğan. Senin tek adamcılığındır ülkeyi bu hale sokan. Üstelik her seçim öncesi insanları tanzim satışla kandırmaya çalışıyorsun. Fiyatlar düşsün istiyorsan eğer, seçime gel! Seni tarihe gönderdiğimizde göreceksin tüm fiyatların nasıl düştüğünü."

İşte Kılıçdaroğlu'nun o paylaşımları:

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 2 yıl önce başlatılan ‘tanzim satış' uygulaması hatırlatması yaptı.

“AYNI AKIL TANZİM MARKET KURUYOR”

Öztrak, şu ifadeleri paylaştı:

“2 yıl önce milleti kış günü tanzim satış çadırlarında ucuz soğan patates kuyruklarına sokup; Bir de sıkılmadan “varlık kuyruğu” demişlerdi. Aynı akıl şimdi de 500 metrekareden büyük 1000 tanzim satış marketi kuracakmış. Ne demişler, Benim oğlum bina okur. Döner döner yine okur.”

“ON BİN MARKET DE AÇSAN NAFİLE”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, markete giderek alışveriş yapan ve “Fiyatlar uygun” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İnce, “Markete gidip fiyatlar uygun diyorsun, fiyatları emekliye, asgari ücretliye, işsize sor! Tek adam olma sevdan bu millete pahalıya mal oldu! Bu hayat pahalılığının sebebi sensin! Bunu idrak etmediğin sürece değil bin market on bin market de açsan nafile!” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin