Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş İmamoğlu açıklaması! Mahkeme kararı ardından kopan fırtınanın arkasında faşist zihniyet var

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan katıldığı toplu açılış programında Ekrem İmamoğlu 'nun mahkumiyet yasağı hakkında ilk kez konuştu. "Konu bir şahsın, hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı mahkumiyet kararından ibaret. Ortada biten bir yargı süreci yok. Karar istinafa ardından yargıya gidecek eksik ya da yanlış bir şey varsa orada anlaşılır. Birileri iç kavgasını bizim üzerimizden yürütmeye çalışıyor."

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş İmamoğlu açıklaması! Mahkeme kararı ardından kopan fırtınanın arkasında faşist zihniyet var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mardin Derik Ovası Sulaması", "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuşuyor.

"Mardin'i sahip olduğu güzelliklerden koparmak için her türlü fesatlığı denediler ama Mardin asla ne olduğunu unutmadı. Terör belasından kurtuldukça Mardin'de altyapının hakkını vermeye başladığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. 

Bugün Mardin'e toplam değeri 8,5 milyar liraya, güncel değeri 167 buçuk milyar lirayı bulan eserlerin toplu açılışını yapıyoruz. Mardin'de petrol arama çalışmalarını hızlandırdık. Bugün 3 petrol kuyumuzun açılışını yapıyoruz.Doğalgaz hatlarımızın açılışını da buradan gerçekleştiriyoruz. 

Tüm bu eser ve hizmetlerin Mardin'e ve Mardinli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yatırımların şehrimize kazandırılmasında katkısı bakanlığımızı, özel sektörümüzü tebrik ediyorum. "

HIZLI TREN MÜJDESİ

"Sağlıkta 1124 yataklı 14 hastaneyle birlikte 36 sağlık tesisi inşa edip hizmetinize sunduk. Çevre ve şehircilikte, TOKİ eliyle toplam 8 bin 907 konutun inşasını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 690 konutun yapımı devam ediyor. Ayrıca son kampanyamızda Mardin'de 2 bin 550 konut da inşa edecek, vatandaşlarımıza 17 bin 500 altyapısı hazır müstakil ve müşterek arsa vereceğiz. Ulaştırmada Mardin'i kaç kilometreden aldık biliyor musunuz? 29 kilometreden devraldık ve bölünmüş yol uzunluğunu toplamda 272 kilometreye çıkardık. Karaman-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projemizi, inşallah Mardin'e kadar uzatıyoruz.

MARDİN HAVAALANI'NIN ADI DEĞİŞİYOR 

"Bugün gönlümden şöyle bir şey geçti; Mardin Havalimanı’nın adını Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirelim. Kabul edenler, etmeyenler...

İttifakla kabul edilmiştir. Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştiriyoruz."

"EĞER HELALLEŞECEKSEN DİYARBAKIR'DAKİ ANNELERLE HELALLEŞ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun helalleşeceğiz sözlerine yönelik açıklamalar yaptı.

"Cumhur İttifakı 325 oyla muhalefeti duman etti. Bu milletin evlatlarının canlarına göz dikerken kendi evlatlarını güven ve şatafat içinde yaşatanların mide bulandırıcı riyakarlıklarını anlatmaya gerek bile duymuyorum. Aslında bunlara en güzel cevabı evlatlarını terör örgütünün pençesinden kurtarmak isteyen Diyarbakır anneleri verdi. Bay Kemal, 6 yaşındaki çocuğunu konuşuyorsun. Bizim ciğerimiz yanıyor, o bir felaket, ayrı bir konu. 10-14 yaşında Kandil'e kaçırılan o yavrular için bugüne kadar bir kelime ettin mi? O terör örgütlerinin taciz ettiği o yavrularla ilgili bir cümle kullandın mı? Diyarbakır annelerini ziyaret ettin mi? Onlarla helalleştin mi? Ah cambaz ah. Ne diyor? 'Helalleşmeye geldim.' Nereye? Eğer helalleşmeye gideceksen Diyarbakır'a git, Diyarbakır'a. Oradaki annelerle helalleş.

Ama sen kiminle dirsek temasındasın? HDP'yle. HDP ne iş yapıyor? Kandil ile beraber iş tutuyor. Kandil'e karşı senin ciğerin yok, ciğerin. Bir laf edemezsin. Azimle inançla dirayetle yürüttükleri mücadeleyle evlatlarını birer birer terör örgütünden kurtaran Diyarbakır annelerini ben Mardin'in bu muhteşem meydanından selamlıyorum."

"BİR TARAFTAN GÜLÜYOR, BİR TARAFTAN ÜZÜLÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili mahkeme kararına ilişkin ilk kez konuştu.

"Son günlerde bir mahkeme kararı üzerinde kopartılan fırtınanın gerisinde aynı faşist zihniyet var. Bu tartışmanın ne bizimle, ne şahsımla, ne milletimizle bir ilgisi yok. Çünkü, konu bir şahsın, hakimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı mahkumiyet kararından ibaret. Ortada ne bir siyasi tartışma ne bir fikir kavgası ne hizmet kavgası mevcut. Kararında ardından yazılıp çizilenlere bakınca bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz. Yalan yanlış bir sürü lafın nasıl iddialı edildikçe gülüyoruz. Birilerinin Bizansvari taht oyunlarını bizim üzerimizden oynadıklarını gördük üzülüyoruz."

"KİMSE YARGIYA HAKARET EDEMEZ"

Erdoğan "Anayasa'nın 138'inci maddesine göre hakimler bağımsız olarak görevlerini yaparlar. Mahkemelerin verdikleri her kararı beğenmek zorunda değiliz. En sert şekilde eleştirdiğimiz pek çok mahkeme kararı olmuştur. Ama bu, hiç kimseye, hakimlere hakaret etme, mahkeme kararlarını tanımama hakkı vermez" diye devam etti. 

"BİZİM İÇİN CUMHURBAŞKANI ADAYININ KİM OLACAĞI ÖNEMLİ DEĞİL"

Şimdi ben Mardin'den bir kez daha tekrarlıyorum, bizim için Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı önemli değil. Cumhur İttifakı adayını açıklamış, meydanlarda işte ortada gümbür gümbür sözünü söylüyor. Avara kasnak gibi toplanıp dağılmaktan başka iş yapmayan Altılı Masa ve ortakları birbirine çalım atmakla uğraşacaklarına yürekleri yetiyorsa çıkıp adaylarını ilan etsinler. Ahmet, Mehmet, Ali, Veli, Ayşe, Fatma fark etmez yeter ki çıksınlar çamura yatmadan bizim adayımız şudur deme cesaretini göstersinler. Biz de meydanda kiminle kapışacağımızı, kiminle vizyon yarıştıracağımızı, kiminle program proje rekabetine gireceğimizi bilelim. Ne 2014 ne 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde karşımıza çıkardıkları adaylar böyle bir hava oluşturabildiler." 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin