Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli zammı açıklaması. Erdoğan, Bayburt'taki toplu açılış töreninde konuştu

Bayburt'ta toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yönelik maaş artışı düzenlemesi hakkında konuştu. Erdoğan, enflasyonla mücadele konusunda da önemli mesajlar vererek, "Maalesef hırsızlar çok, bunlara da gereken hesabı soracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli zammı açıklaması. Erdoğan, Bayburt'taki toplu açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'ta toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, emeklilere yönelik zam oranı ile ilgili olarak, "Dün emeklilerimizin maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi Meclis onayına sunduk. TÜFE oranı yüzde 19.77 olarak gerçekleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize ilave refah payı ile zam oranını yüzde 25'e yükseltiyoruz. Enflasyon üzerindeki artışlarla emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Emeklilerle ilgili düzenlenen bu adım tekrar hayırlı, uğurlu olsun" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Benim Bayburtlu kardeşlerimin cihanda emsali yoktur. Vefakarlıkta sizlerin emsali bulunmaz. 14 Mayıs'ta yüzde 78.86 oy ile şahsımıza destek veren Bayburt, iki hafta sonra bunu yüzde 82.45'e yükseltti. Birinciliği kimseye kaptırmayan Bayburt'a teşekkür ediyorum. Sandıkları patlatan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz güçlü irade için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

"YEREL SEÇİMDE YİNE REKOR DESTEK BEKLİYORUM"

Bayburtlu kardeşlerimiz Türkiye Yüzyılı'nı inşasında biz de varız dedi. Rabbim yol ve kader arkadaşlığımızı daim eylesin diyorum. 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde sizlerden tüm Türkiye'ye örnek olacak rekor bir destek bekliyorum. Bugün şehrimize teşekkür etmeye elimiz boş gelmedik. Sizlerle hem kucaklaşalım hem de inşası tamamlanan yatırımlarımızın toplu açılışını yapalım istedik. 

"YÜZDE 82.30, AZ OLDU AMA OLSUN DİYOR"

Emniyete sordum, dedim meydanda kaç kişi var. Haberi aldım, dediler ki, 40 bin kişi var. Bir tane pankart gördüm. Orada da diyor ki, yüzde 82.30, az oldu ama olsun diyor. Bu demektir ki 31 Mart'ta olay daha farklı olacak. 

EMEKLİ ZAM ORANI AÇIKLAMASI

5 yıl daha ülkemize hizmet etme imkanına kavuştuk. Milletimizin taleplerini, ülkemizin sorunlarını çözmeye başladık. Asgari ücretten memurlarımıza, toplumumuzun farklı kesimlerine yönelik pek çok müjde verdik. Dün emeklilerimizin maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi Meclis onayına sunduk. TÜFE oranı yüzde 19.77 olarak gerçekleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize ilave refah payı ile zam oranını yüzde 25'e yükseltiyoruz. Enflasyon üzerindeki artışlarla emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Emeklilerle ilgili düzenlenen bu adım tekrar hayırlı, uğurlu olsun. 

ENFLASYONLA MÜCADELE

Fırsatçılara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Sırf biraz daha kazanmak için vatandaşın lokmasına uzanan kirli ellere izin vermeyeceğiz. Maalesef hırsızlar çok, bunlara da gereken hesabı soracağız.

RUSYA-UKRAYNA TEMASLARI

Dün Sayın Zelenski ile görüştük. İnşallah ağustos ayında Sayın Putin ile de bir araya geleceğiz. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin