Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu: Gazze'de tam 28 gündür insanlığa karşı suç işlenmektedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu. Konuşmasında Gazze'de 28 gündür insanlığa karşı suç işlendiğini ifade etti. "Müslüman, Hristiyan veya Yahudi fark etmeksizin herkesin güvenliğini garanti altına alacak yeni mekanizmalar üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu: Gazze'de tam 28 gündür insanlığa karşı suç işlenmektedir
AA

Konuşmasından satır başları:

Sayın devlet başkanları, sayın lider sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kazada hayatını kaybeden kazak kardeşlerime baş sağlığı diliyorum.

Özbekistan Cumhurbaşkanı'na müteşekkiriz. 

Küresel sınamalarla mücadelede en büyük gücümüz Türk devletlerinin dayanışmasıdır. Bu hakikati pek çok hadisede gördük. Azerbaycan, vatan mücadelesinde Karabağ'daki işgale son verdi. Bunda sevinç duyuyoruz. Barışa bir adım daha yaklaştık. Ermenistan'ın yükümlülüklerini yerine getirmesi mühim. Azerbaycan'daki hattın açılması bölge halkı refahına katkı sağlayacaktır. Türk dünyası olarak Azerbaycan'a olan desteğimizi sürdürmeliyiz.

Kültürümüz mazlumun elinden tutmayı tavsiye eder. Filistin'de benzeri görülmemiş insanlık dramı yaşanıyor. Hastaneler, okullar bombalanıyor.

7 Ekim'den beri şahit olduklarımızı mazur gösterecek, bu vahşeti anlatacak hiçbir kavram yoktur. Gazze'de tam 28 gündür insanlığa karşı suç işlenmektedir.

Müslüman, Hristiyan veya Yahudi fark etmeksizin herkesin güvenliğini garanti altına alacak yeni mekanizmalar üzerinde çalışıyoruz. Uluslararası Barış Konferansı için zemin oluşturma çabalarımız sürüyor.

Gazze'ye şimdiye kadar 10 uçak dolusu insani yardım malzemesini bölgeye sevk ettik. Şartlar elverdikçe yenilerini göndermeye devam edeceğiz.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin