Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Töreni’nde konuştu. Erdoğan'dan polislere 15 temmuz mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Erdoğan bureadağı yaptığı konuşmada, "Tanklara karşı meydan okumanın gururu ve kendi silahlarımızla vurulmanın acısını aynı anda yaşadık." dedi, "15 Temmuz darbe girişimini boşa çıkarmamızı 17-25 Aralık girişimi sonrasında aldığımız tedbirlere borçluyuz." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Töreni’nde konuştu. Erdoğan'dan polislere 15 temmuz mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Töreni’ne katıldı.. Erdoğan törende açıklamalarda bulundu. Terörle mücadeleye ilişkin önemli bilgilere veren Erdoğan, "Terör örgütüne katılım durma noktasına geldi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

-Biz ülkemizde eğitim alan hiçbir yabancı öğrenciye yabancı gözüyle bakmadık. Mezun olan misafir öğrencilerimize bundan sonraki meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Bugün bünyesine katılan yeni mezunlarımızla birlikte emniyet teşkilatımız daha da güçlenecektir.

-Fedakarca görev yapan tüm polislerimize teşekkür ediyorum. Milletçe kendimizi huzur ve güvende hissediyorsak bunun arkasında emniyet teşkilatımızın emeğinin yer aldığını biliyoruz. Sizler infa ettiğiniz ve edeceğiniz görevlerle toplumsal barışımızın da teminatısınız. Toplumsal başarılarımızın, ticarette yakaladığımız ivmenin, teröre karşı verdiğimiz başarılı mücadelenin diğer alanlardaki kazanımların baş aktörlerinden birisi mensubu olduğunuz teşkilattır.

-Depremlerden sonra emniyet birimlerimiz süratle harekete geçti. Acil ihtiyaç duyulan her konuda aktif sorumluluk üstlendi. Depremin 11 ili etkilediği hesaba katıldığında birkaç münferit hadise dışında süreç iyi bir şekilde yönetilmiştir. Türkiye başarılı bir imtihan verilmiştir. 216 emniyet mensubunu rahmetle yad ediyorum. Rabbim benzer afetlerle bizi bir kez daha karşı karşıya bırakmasın. 145 ve 28 Mayıs seçimlerindeki özverili çalışmalarından dolayı tüm emniyet mensubu kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

-Tarihimizin en büyük ihanetlerinden olan 15 Temmuz darbe girişiminin 7'nci yıldönümünü geride bıraktık. Demokrasi tarihine altın harflerle yazılan 15 Temmuz kıyamımızı yeniden hatırladık. Kayıplarımızın dinmeyen sızısı artarken öfkemizi daha da arttı. Tanklara karşı meydan okumanın gururu ve kendi silahlarımızla vurulmanın acısını aynı anda yaşadık.

-Şehitlerimiz arasında 63 polisimiz bulunuyordu. Sadece Gölbaşı'nda yaşanan FETÖ'cülerin canavarlığının boyutunu gözler önüne sermiştir. Kontrollü darbe iftirası atanları milletimizin vicdanına davet ediyorum. Sizler kahvenizi yudumlarken bu vatanın evlatlarının nasıl mücadele verdiğini görmek isterseniz gelin hemen yanı başınızdaki müzeyi ziyaret edin, gelin burada görün. FETÖ'cülere destek veren beyanlarınızı yüzünüz varsa gelin burada görün. FETÖ'cü mankurtların yaşattıklarını gelin burada görün.

-15 Temmuz sonrası atılan adımlar güvenlik görevlilerimizin görevlerini daha iyi yerine getirmesini sağlamıştır. Darbe girişiminden bugüne 41 bin emniyet mensubunun kurumla ilişiği kesildi. Teşkilatımızı güçlendirmek için 35 bin bekçi aldık. Toplam 128 bin personel alımı yapıldı. Böylece farklı unvanlarda 158 bin 682 personel alımı yaparak teşkilatımızın eksikliklerini fazlasıyla giderdik. Hâlihazırda 340 bin emniyet personelimiz görev yapıyor.

-Bütün teröristlerin inlerine giriyor ve yok ediyorsak bunun faili sizlersiniz. Sizlerin kahramanlığı ve başarısı, bu inlere onları mahkum edecek. Güneydoğu, Doğu buradaki inlerden tüm teröristleri temizliyoruz, terörü kaynağında kurutma stratejisinde hareket ediyoruz. Alçakların hesabını soruyoruz, Türkiye'ye uzanan kirli elleri nerede olursa olsun kırmak da kararlıyız. Teröristleri Irak ve Suriye'de de başlarını kaldıramaz hale getirdik, döktüklerinin bedelini misliyle ödetiyoruz.

-14 -15 yaşlarındaki kız çocuklarını annelerinden koparıp Kandil'e götürüyorlar ve orada terör baronları taciz ediyor. Özellikle seçim döneminde istismar edilen göçmen meselesinin çözüme kavuşulmasının yolu da terörle başarılı mücadeleden geçiyor. Suriye'de ölümden kaçıp bize sığınan kardeşlerimize ne yazık ki ülkemizde ana muhalefetin yaklaşımı insani ve İslami bir yaklaşım değil.

-Suriye ve Irak'ta çatışmalar devam ettikçe sığınmacıların dönmesi beklenenden uzun sürecektir. STK öncülüğündeki briket evler projesiyle 190 bin aileye barınma sağlandı. 2 ay önce temeli atılan projeyle de 1 milyon sığınmacının dönüşünü hedefliyor. Katar'ın finansman desteğiyle kalıcı konutlarda inşaatlar devam ediyor. Bir yandan bu adımlar atılırken düzensiz göç ile mücadeleyi yoğunlaştırdık. 

-Kabul etmiyorsanız öldürün bizi, diyor bir sığınmacı kardeşlerimiz. Ukraynalı sığınmacılara da biz kapılarımızı açtık. Yarın öbür yüne insanlık ve komşuluk vazifelerimizi yerine getiririz. sığınmacılara yönelik nefret söylemlerine prim vermek bir Müslüman Türk'e yakışmaz. 

-Mazlum ve mağdura kucak açarken yasa dışı göç sorununa kalıcı çözümler üretmeyi sürdüreceğiz. Bugün aynı zamanda hayatınızda yeni bir safhaya geçiyorsunuz, inanıyorum ki ulvi bir göreve talip olduğunuzun bilincindesiniz. Amirleriniz ve hocalarınız sizleri her türlü duruma karşı hazırladılar, mesleğin inceliklerini sizlere anlattılar. Aldığınız eğitimlerin bu alandaki en iyi en kapsamlı eğitimlerden olduğu tartışmasız gerek ama bazı şeyleri yaşayarak göreceksiniz. 

-Bizim devlet geleneğimizin değişmeyen esası insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibidir. Devletimiz de o derece büyüyüp gelişecek ve güvenli ve huzurlu bir yere gelecektir. Bizim tasarrufumuzda ve tasavvurumuzda yeri yoktur.

-Milletimizin desteği yanınızda olduğu müddetçe hainlerle, teröristlerle ve suçlarla çok daha kolay mücadele edeceğinizi unutmayın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin