Cumhurbaşkanı Erdoğan: Omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahar Kalkanı Harekatı'na dair son bilgileri paylaştı. Ankara'da AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin belirlediği sınırın dışına çıkmamaları durumunda omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Rusya ve İran'a seslenen Erdoğan, "Bizim sizinle bir işimiz yok. Biz Suriye'de hem bu ülkeden kaçarak ülkemize yönelen milyonlarca insanın yol açtığı insanı krizi çözmek ve topraklarımızın güvenliği için çalışıyoruz. Topraklarında 3.7 milyon, sınırlarında 1 milyondan fazla insanı barındıran Türkiye'dir. Bu yükü tam 9 yıldır Türkiye üstleniyor.

BM Suriye Araştırma Komisyonu Raporu: "Rusya Hava Kuvvetleri (İdlib'de) sivil alanlarda gelişigüzel saldırılar başlatarak savaş suçu işledi"

BM Suriye Araştırma Komisyonu, Esed rejiminin Suriye'de sağlık kuruluşları ve sivil unsurları vurarak defalarca savaş suçu işlediğini bildirdi.

Şu ana kadar Rejimin verdiği insan ve araç gereç kayıpları sadece bir başlangıçtır.

Kan dökülmemesi, can yanmaması, acı yaşanmaması hassasiyetimizi zafiyet, çekingenlik olarak görenlere gücümüzü göstermeye yeni başlıyoruz.

Rusya'ya ve İran'a bir kez daha sesleniyorum, Suriye'de bizim sizinle herhangi bir derdimiz yok.

Bu gafillere Türkiye'nin gerektiğinde baş veren ama baş eğmeyen büyük bir devlet olduğunu gösteriyoruz.

Yaşananlardan ibret almayanların gözlem noktalarımıza saldırı tehdidi, akıllarının başlarına gelmediğine işaret ediyor.

(Rejim unsurları) Türkiye'nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa bir süre sonra omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak.

Her biri canımızdan birer parça olan askerlerimizin hayatına kastedenleri yerle yeksan etmek boynumuzun borcudur.

Sınırlarımızı açtığımız saatten beri Avrupa'ya yönelenlerin sayısı yüz binler oldu. Bu sayı yakında milyonlu rakamlarla ifade edilecek.

(Mülteciler) Artık tek taraflı fedakarlık dönemi bitti.

(CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na) Sen şehadeti, şehitliği bilmezsin. Bunu anlaman da mümkün değil. Çünkü sende o iman, o inanç yok.

(CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na) Biz bu şehitleri Hendek’te, Selçuklu’da, Osmanlı’da verdik, Çanakkale’de verdik; bundan sonra da vermeye devam edeceğiz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin