Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik BAE ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu! KDV indirimi sonrası fiyatlarına zam yapan marketleri uyardı: Ceza kesilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri'ne 2 günlük kritik bir ziyaret gerçekleştiriyor. Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın daveti üzerine gerçekleştirilen ziyaret öncesi Başkan Erdoğan havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, KDV indirimi sonrası fiyat artıran marketlerle ilgili gereğinin yapılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik BAE ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu! KDV indirimi sonrası fiyatlarına zam yapan marketleri uyardı: Ceza kesilecek

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugün geniş bir heyetle Abu Dabi'yi ziyaret edeceğiz. Abu Dabi'yi en son 2013 yılında ziyaret etmiştim.

Körfez bölgesindeki tüm kardeş ülkelerin güvenliğini kendimizden ayrı görmüyoruz. Geçtiğimiz ay Abu Dabi'ye yapılan saldırıları güçlü şekilde kınadık.

Bugün ve yarın gerçekleştireceğimiz temaslarda, ikili görüşmelerimizin haricinde bölgesel konuları da ele alacağız.

Abu Dabi en çok ticari ilişkimiz olan bölgelerden birisi. İki ülke ekonomisi çok daha önemli bir potansiyeli temsil ediyor. Gerek gerçekleştireceğimiz görüşmeler, gerek imzalayacağımız imzalarla bunları gerçekleştireceğimize inanıyorum.

SORU CEVAPLAR

KOVİD 19 SÜRECİNDEN SONRA İLK ZİYARETİNİZİ GERÇEKLEŞTİRECEKSİNİZ. EMİNE ERDOĞAN BU ZİYARETTE SİZE EŞİLİK EDECEK Mİ?

Eşim benimle beraber olamayacak. Eşim pozitif. Hamdolsun süreci hafif bir şekilde atlatıyor.

KDV İNDİRİMİ UYGULAMASI BAŞLADI. ANCAK HAFTA SONU BAZI MARKETLERİN ZAM YAPTIĞI BİLGİSİ GELİYOR.

Bu konuyla ilgili gerek Maliye Bakanım gerek Ticaret Bakanım açıklamalarını yaptılar. Kurduğumuz ekiplerle beraber, bizim attığımız adımlara ters adım atanlara ciddi cezalar uygulayacağız. Arzu edilmeyen adımlara atanlara cezalar ağır olacaktır. Buraların kontrolü ve denetimi sürdürülecek.

UKRAYNA-RUSYA GERİLİMİ
Biz sadece BAE ve Türkiye arasındaki ilişkileri değil, bölgedeki ilişkileri de masaya yatıracağız. Tabi bunun en önemlisi Ukrayna Rusya gerilimi bunun üzerinde de ıslarla duracağız.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin