Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na çok sert çıktı: Her gün başka bir maskeyle arzı endam eden zatın sözünün kimlere olduğunu iyi biliyorsunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da önemli açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu teröre destek vermekle eleştiren Erdoğan, "Biz sözümüzü millete söylerken, seçimdeki rakibimiz her gün başka bir maskeyle arzı endam eden zatın sözünün kimlere olduğunu iyi biliyorsunuz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na çok sert çıktı: Her gün başka bir maskeyle arzı endam eden zatın sözünün kimlere olduğunu iyi biliyorsunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Hemşehri Dernekleri Buluşması'nda konuştu. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Ankara'nın 15 Temmuz gecesine gösterdiği kahramanlık nesillerden nesillere gösterilecek bir kahramanlık olarak tarihteki yerini aldı. Türkiye'nin 80 vilayetinin tamamından gelerek geleceğinizi bu şehirde kurdunuz. Bu şehir de size barınacak yuva, sofranıza koyacak ekmek verdi. Ankara'yı sadece Mamak'la Sincan arasında bir şehir görenler kalp gözüyle bakmayanlardır. Şayet öyle baksalardı burada tüm illeri göreceklerdi.

Bu vatan topraklarını parçalamak dışında gayeleri olmayanların kalp gözleri zaten mühürlüdür. Bizim sözümüz Malazgirt'ten bu yana Anadolu coğrafyasını ebedi vatan bilen, ecdat mirasına dört elle sarılanlardır. Bizim sözümüz, PKK'sından FETÖ'süne tüm örgütlerin hain emellerine karşı tek millet, tek vatan, tek devlet şiarında buluşanlaradır. Bizim sözümüz, emperyalistlerin üzerimize oynadığı oyunları bir kez daha boşa çıkarmak için, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız diyenleredir. Bizim sözümüz, ipinin bir ucu terör örgütlerinin, bir ucu tefecilerin elinde olanların riyakarlıklarına dur diyenleredir.

Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi

Bizim sözümüz milletedir. Siyasi hayatımızın her döneminde bugün de sözümüz milletimizedir. yarın da öyle olacaktır. Cumhur ittifakı da sözünü millete söyleyenlerin ittifakıdır.

Kardeşlerim, biz sözümüzü millete söylerken, seçimdeki rakibimiz her gün başka bir maskeyle arzı endam eden zatın sözünün kimlere olduğunu iyi biliyorsunuz. CHP genel Başkanı özerklik diyerek, Selahattin Demirtaş özgür kalacak diyerek, YPG'yi terör örgütü olarak görmüyoruz diyerek sözünü Kandil'e söylüyor. Kandil'dekiler de desteklerini açıklayarak mukabele ediyor. FETÖ de, içerdeki dışardaki tüm mecralarını tahsis ederek CHP Genel BaşkanI'na desteğini sürdürüyor. Tablo işte bu kadar net.

Bay Bay Kemal, Selo'ya ne diyor. Kim bu Selo. Diyarbakır'da 51 kardeşimin ölümüne neden olan değil mi? Bunların içerisinde Yasin Börü yavrumuzun ölümüne neden olan değil mi?

Esenboğa Havalimanı'nı kim yaptı?

Bizim üzüntümüz, ülkesine ve milletine sevgilerinden şüphe duymadığımız CHP'li kardeşlerimin içerisine düşürüldüğü durumdur. Sizler 14 Mayıs'ta partinizin de size telkin ettiği tercihi sandığa yansıtarak tercihinizi yerine getirdiniz. Artık tercihnizde serbestsiniz.

Sen nasıl hesap uzmanısın ki, oyları yüzde 1 olmayan partilere 40 milletvekili verdin. Cumhur İttifakı 323 parlamanterle parlamentoda yerini aldı. Gelin 28 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı'nın etrafında kenetlenelim. Gelin Türkiye'nin asırlık kalkınma hamlelerini 21 yılda nasıl telafi ettiysek, Türkiye Yüzyılı'nı da birlikte hazırlayalım.

Esenboğa Havalimanı'nı kim yaptı? Biz yaptık biz. Havalimanından şehre bu gördüğünüz yolları, Melih Bey'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde biz yaptık. Senin belediye başkanın 4 yılda ne yaptı? İstanbul'a sorun, İzmir'e sorun. Sen 4 yılda ne yaptın?

CHP'li belediyeleri eleştirdi

Yeni yönetim sistemimizin ilk cumhurbaşkanı olarak Bay Bay Kemal, İzmir milletvekili değil mi? İzmir-İstanbul arası 7,5 saatti. 3 saate biz indirdik. Manisa-İzmir arası Sabuncubeli Tüneli, dağları deldik, kim deldi? Biz biz… Yaparsa AK Parti yapar. Bir sorun arkadaş sen İzmir milletvekilisin, İzmir belediyesi sizde, ne yaptınız şu İzmir'e bir söyleyin? Yağmur yağdığı zaman her tarafı sel alıp götürüyor.

Bu ülkenin 85 milyon vatandaşının her birinin hayatına katkılarda bulunan, hizmetlerimizle 81 vilayetimizin her karışına dokunan eserlerimizle sözümüzün eri olduğunu ispatladık. Ankara'da eğitime bakın? AK Parti var… Sağlığa bakın, AK Parti var. Bilkent'i kim yaptı? İşte en son yeni muhteşem hastanemizi yaptık. Kim yaptı? Yine biz yaptık.

Eserlerimizle, hizmetlerimizle yola devam ettik. Şimdi yine bir söz veriyoruz. 27 Mayıs'ta ülkemizin demokrasi tarihinin en önemli yol ayrımlarından biri, pazartesi 29 Mayıs. İstanbul'un Fethi'nin yıldönümü olması hasebiyle şanlı tarihimizin en önemli zaferlerinden biri.

Suriyeliler açıklaması

500 bin civarında mülteciyi Suriye'nin kuzeyindeki briket evlere göndermeye başladık. 1 milyon mülteciyi iskan edeceğimiz konutların yapımı da devam ediyor

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin