Cumartesi Anneleri'yle ilgili yıllar sonra bir ilk. Basın açıklaması yapıldı Galatasaray Meydanı'na karanfil bırakıldı

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetlerini sormak için her hafta Taksim'de bir araya gelen Cumartesi Anneleri'yle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın krizin çözüleceğini dair açıklamasından sonra anneler bu hafta ilk kez Galatasaray Meydanı'nda polis müdahalesi olmaksızın basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Cumartesi Anneleri'yle ilgili yıllar sonra bir ilk. Basın açıklaması yapıldı Galatasaray Meydanı'na karanfil bırakıldı

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için basın açıklaması yapmak istedikleri için gözaltına alınan Cumartesi Anneleri ile ilgili yaşanan krizle ilgili önemli bir gelişme yaşandı bugün.

AYM'nin hak ihlali kararına rağmen gözaltına alınan Cumartesi Anneleri için geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Cumartesi Anneleri ile ilgili biz iyi niyetliyiz, onlar da zaten mağdur" demişti. Yerlikaya, anneler için İstiklal Caddesi dışında başka bir mekan önerdiklerini ve bunun görüşüldüğünü söylemişti.

Bu açıklamadan sonra Cumartesi Anneleri'ninin bugünkü eylemi için önemli bir gelişme yaşandı. Uzun zamandır İstiklal Caddesi üzerindeki Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmalarına izin verilmeyen ve sürekli gözaltına alınan Cumartesi Anneleri bugün ilk kez yıllar sonra basın açıklaması yaptı.

Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerinin yargılanması talebiyle başlattıkları eylemlerinin 972’ncisini bugün gerçekleştirdi.

2018'den beri uygulanan Cumartesi Anneleri'ne Galatasaray Meydanı'na çıkma yasağı kaldırıldı. Cumartesi Anneleri, 5 yıldan sonra ilk kez kayıplarını polis müdahalesi olmadan aradı. Böylece, AYM'nin hak ihlali kararı da uygulanmış oldu.

"FAİLLERİN CEZALANDIRILMASINI TALEP ETMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Cumartesi Anneleri, 5 yıl aradan sonra  polis müdahalesi olmadan gerçekleştirdikleri eylemle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kayıpları aramaktan ve faillerin yargılanarak cezalandırılmalarını talep etmekten vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler.

Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: "Cumartesi Anneleri 972 Hafta’da, 700. haftadan bu yana ilk kez Galatasaray’da açıklamamızı yaptık, karanfillerimizi bıraktık. Abdülkerim Yurtseven, Mikdat Özeken, Münür Sarıtaş ve tüm kayıplarımızı aramaktan, faillerin yargılanarak cezalandırılmasını talep etmekten vazgeçmeyeceğiz."

İHD'de de konuyla ilgili olarak "Cumartesi Anneleri eylemi ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu hak ihlali kararının uygulanması yönündeki ısrarlı çabalarımız sonuç verdi. Yeniden Galatasaray Meydanındayız." açıklaması yaptı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin