Çorba değil yemek! Kahvaltıyı kavutla yapın, gün boyu enerjik olun. Kavut çorbasının mucizevi etkisi ortaya çıktı: Tok tutuyor, cildi güzelleştiriyor, vücut direncini artırıyor. Kavut çorbası nasıl yapılır. Kavut çorbasının faydaları nelerdir?

Bayburt'un meşhur çorbası İstanbul'a geldi, herkes sıraya girdi. Orta Asya kökenli bir çorba olan kavut çorbasının inanılmaz faydaları ortaya çıktı. Kış aylarında vücut direncini artıran bu çorba aynı zamanda güzelliğiniz için de bire bir. Hücre yenilenmesine yardımcı olduğu gibi tok tutma özelliği nedeniyle kilo vermek isteyenler için de inanılmaz yardımcı olabiliyor. İşte kavut çorbasının faydaları ve kavut çorbasının nasıl yapıldığı?

Google Haberlere Abone ol
Çorba değil yemek! Kahvaltıyı kavutla yapın, gün boyu enerjik olun. Kavut çorbasının mucizevi etkisi ortaya çıktı: Tok tutuyor, cildi güzelleştiriyor, vücut direncini artırıyor. Kavut çorbası nasıl yapılır. Kavut çorbasının faydaları nelerdir?

Türkiye Bayburtlular Federasyonu, Maltepe'de 25-28 Kasım tarihlerinde 2.Bayburt Tanıtım Günlerini düzenliyor. Tanıtımda vatandaşlara bağışıklığı güçlendiren kavut çorbası ikram edildi. Aşçıların dağıttığı çorbayı alabilmek için sıraya giren vatandaşlar, hem yöresel lezzetlerin tadına baktı, hem de ustalardan tarif aldı. İkram edilen çorbada 100 kilo et kullanıldığı bildirildi.

El değmemiş doğasıyla huzur şehri olan Bayburt’un  bağışıklığı güçlendiren Orta Asya’dan gelen ilk Türk ünlü kavut çorbası Bayburt tanıtım günlerinde tanıtıldı.

Şirinevler Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde gerçekleşen tanıtım etkinliğinde, vatandaşlara Bayburt'un yöresel lezzeti kavut çorbası ve kete ikram edildi.

Şef Ayvaz Akbacak sunumuyla gerçekleşen çorbada 100 kilo et kullanıldı.  

 

Kara buğday ve tereyağının karışımıyla yapılan Kavut çorbası Bayburtlu aşçılar ve ünlü şef Ayvaz Akbacak bir show eşliğinde yapılan çorba tüm meydanda dağıtılarak katılımcıların beğenisine sunuldu. 

Çorba değil yemek! Kahvaltıyı kavutla yapın, gün boyu enerjik olun. Kavut çorbasının mucizevi etkisi ortaya çıktı: Tok tutuyor, cildi güzelleştiriyor, vücut direncini artırıyor. Kavut çorbası nasıl yapılır. Kavut çorbasının faydaları nelerdir? - Resim : 2

Akbacak, “ Doktorlardan aldığımız bilgilerle kış aylarında vücüt direncini artıran doğal kolejen etkisiyle güzelleştiren kovut çorbası hücre yenilenmesine yardımcı olarak tok tutup metobolizmayı güçlendirir. Orta Asya’dan günümüze gelmiş bir çorba olması yönünde önemlidir.” dedi. Yemek dağıtım sırasında  gerçekleşen Bayburt yöresine ait halk oyunları gösterisi de renkli görüntülere sahne oldu. 25 Kasım Perşembe günü Maltepe meydanında başlayacak ve 4 gün devam edecek Bayburt Yemek Festivali öncesi ön tanıtım yapmak için gerçekleşen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Çorba değil yemek! Kahvaltıyı kavutla yapın, gün boyu enerjik olun. Kavut çorbasının mucizevi etkisi ortaya çıktı: Tok tutuyor, cildi güzelleştiriyor, vücut direncini artırıyor. Kavut çorbası nasıl yapılır. Kavut çorbasının faydaları nelerdir? - Resim : 3

 

Kavut çorbası nasıl yapılır?

Kavut Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı kavut
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı su
Tuz

Bir tencereye yağları ve kavutu koyup hafifçe kavurduktan sonra 4 su bardağı suyu ekleyip karıştırarak kaynatın.

Tuzunu da ekleyip biraz daha kaynatın. Sıcak sıcak servis edin.

Kavut unu; süte yatırılmış buğdayın güneşte kurutulduktan sonra kavrulması ve sonrasında un haline getirilmesiyle elde edilir.

Kavut çorbası sabah kahvaltılarında yenen bir yemektir.


Deneyebileceğiniz Bayburt'un Yöresel Tarifleri
Kavut çorbası gibi yine Bayburt mutfağına ait lor dolması tarifine mutlaka göz atmalısınız.
Bayburt'un ekmek kebabı olan galacoş boraniyi kendi mutfağınızda denemek için buraya bakabilirsiniz.
Hepsiburada'da efsane cuma indirimlerinde en çok satanları görmek için buraya tıklayın.

4 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

9 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 750.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin