Çöpe dökmeye artık son: Lapa olmuş pilavı düzeltmenin en pratik yolu bulundu. Lapa pilav nasıl kurtarılır?

Tüm çaba ve uğraşlara zaman pirinç pilavı, lapa bir kıvama gelebilir. Lapa bir pilavı ise tüketmek pek tercih edilmez. Sizler için paylaştığımız bu pratik ama etkili yöntem sayesinde lapa olmuş pilavınızı dakikalar içinde düzeltebileceksiniz. İşte lapa olmuş pilavı düzeltmenin en etkili yolu

Çöpe dökmeye artık son: Lapa olmuş pilavı düzeltmenin en pratik yolu bulundu. Lapa pilav nasıl kurtarılır?

Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Pilav yapımı her ne kadar basit gibi görünse de aslında bazı küçük püf noktalar gerektirir.

Pirinç pilavında bilinmeyen bazı püf noktalar ne yazık ki pilavın lapa olmasına neden olabilir. Lapa olan bir pilavı ise kimse tüketmek istemez.

Bu nedenle her ne kadar üzülsek de lapa olan pilavı genellikle çöpe dökeriz. Ancak bu yöntem sayesinde lapa olan pilavınızı çöpe dökmenize gerek kalmayacak!

İşte lapa olan pilavı düzeltmenin en pratik yolu…

LAPA PİLAV NASIL DÜZELTİLİR?

Lapa pilavı kurtarmak için pek çok yöntem mevcuttur. Eğer bir dahaki sefere pilavınız lapa olursa asla çöpe dökmeyeceksiniz.

Pilavın lapa olmasına neden olan en büyük etken, fazla su ilave etmektir. Eğer pilavınıza fazla su koyduğunuzu fark ettiyseniz hemen kağıt peçeteden yararlanmalısınız.

Ayrıca pilavın lapa olmasına neden olan bir diğer etken de pilav yapımı aşamasında pirinçleri sıklıkla karıştırmaktır. Bu nedenle pilav yaparken pirinçleri karıştırmamaya özen gösterin.

Çöpe dökmeye artık son: Lapa olmuş pilavı düzeltmenin en pratik yolu bulundu. Lapa pilav nasıl kurtarılır?

Lapa olmuş bir pilavı düzeltmek için tek ihtiyacınız olan şey, bir parça kağıt havlu. Tencerenin üzerine kağıt havlu veya kuru bir bez koyarak kapağını kapatın.

Ardından ocağın ateşini en kısık seviyeye getirin. Böylece pilav suyunu azar azar çekmiş olacak. Eğer tencerenizde su kaldıysa, tencere kapağını açın ve bu şekilde 5 dakika pişirerek suyun buharlaşmasını sağlayın.

Buna rağmen hala tencerede su varsa, pirinçleri bir süzgeçten hafifçe sallayabilirsiniz. Süzdükten sonra pirinçler birbirine yapışabilir.

Bu yapışıklığı gidermek için, pilavın üzerine biraz soğuk su ekleyin ve elinizle taneleri ayırın. Bu yöntemle lapa pilavın kurtulma ihtimali %90’dır.

LAPA PİLAV DÜZELMEZSE NE YAPILABİLİR?

Sizler için paylaştığımız bu yöntemi denemenize rağmen lapa pilavınız hala düzelmediyse yine de çöpe atmanıza gerek yok! Lapa pilavdan nefis tarifler hazırlayabilirsiniz.

Lapa olmuş pilavı kızarmış pilava, kadınbudu köfteye ve sütlaca dönüştürebilirsiniz. Böylece hem pirinç ziyan olmaz hem de lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin