"CNN Türk'te çifte standart"

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, kanalda yaşanan bir olayı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
"CNN Türk'te çifte standart"

CNN Türk'te Rıdvan Akar imzalı 'Hayatın Tanığı' isimli programın yayından kaldırılması ve bu durumun yarattığı soru işaretlerini ele alan Koloğlu'nun bugünkü köşe yazısı şu şekilde:



"Gezi Parkı sakinleri Cihan Emre, Derya Engin Alkılıç, Olcay Bingöl, aktivistler Serap Taşdelen, Fatma Kurcan Doğan ve Başbakan’a sitem mektubunun yazarı Bülent Peker, yani kısaca ‘yeni muhalefetin sesleri’ geçen cumartesi akşamı Şirin Payzın’ın programında buluştu. Payzın, ‘AKP Gençlik Kolları’nı da çağırdığını ama gelmediklerini söyledi! Bildik isimlerin resmi geçidi arasında hiç olmazsa küçük bir ‘nefes payı’ oldu. Şirin Payzın istemese bu isimleri çıkarmaz, kimse de niye çıkarmadın demezdi. İyi hoş...



Aynı kanalda Rıdvan Akar imzalı ‘Hayatın Tanığı’nın yayın günüydü. Bir hafta tanıtımlar döndü. Eylemin başladığı günden bu yana sadece Gezi Parkı’nda değil tüm şehirlerden görüntüler ve röportajlar yer alıyordu. Son anda yayından kaldırıldı. Rıdvan Akar’la konuştum: “Söylenecek fazla bir şey yok” dedi. Kanal     kendi içinde ‘yaramaz’ ve ‘uslu’ çocuklar ayrımı mı yapmıştı yoksa? Şirin Payzın’ı tenzih ederek söylüyorum bunları. Sonuçta kanalın bir tasarrufu ve bu konuda     açıklama yapacak olan CNN Türk yönetimidir.



Eylemin ahlaki boyutu



Aynı zaman dilimi içinde bir başka haber kanalı,     ‘Haber’de ‘isyanın ahlakı’ konuşuluyordu. “Tam sayfa ilan için hangi finansal güç para ayırdı?” konusu ele alınıyordu. The New York Times gazetesine verilen ilan yani. Programın adı ‘Uzun Hikaye’. Bilmem sonra dinlediler mi Şirin Payzın’ın konuklarını... ‘İsyanın ahlakı’nın ne olduğunu anlamak için. O uzun hikaye!



PENGUEN BELGESELİ YOKSA MODA MI OLDU?



Görünce tesadüfün bu kadarı mı dedim; ‘Macera Dolu Antarktika’ belgeselinin ilk bölümü 2 Haziran’da yayınlandı Kanal 7’de. Kendi içinde küresel ısınmanın kıtayı nasıl yok ettiğini anlatan bir belgesel. İlk bölümde penguenlerin Antarktika’nın zorlu koşullarındaki yaşam döngüsü, bir yıla yayılan bir şekilde yapılan çalışmalarla incelenmiş. Gözler penguenlerde... Başka türlü bakmaya başladım bu tür yapımlara. Şimdi penguen öyle duruyor orada. Dibine kadar gidiyorlar kameraları kuruyorlar, bir sene inceliyorlar. Aslında onları bir şekilde ‘rahatsız etmek’ oluyor. Dedim ya tesadüfün de bu kadarı! Yoksa Kanal 7, “Fırsat bu fırsat, ‘penguen belgeseli’ yayınlayalım mı?” dedi."



Yazının tamamı için tıklayın.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin