Cinayet itirafı her şey değiştirdi! 19 yıl önce öldürülen öğretmenin katillerine 25'er yıl hapis cezası verildi

İstanbul Fatih’te 19 yıl önce müzik öğretmeni Arzu Nihan Çelik’in silahla vurularak öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı. Tutuklu iki sanık 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar duruşmada birbirini suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Cinayet itirafı her şey değiştirdi! 19 yıl önce öldürülen öğretmenin katillerine 25'er yıl hapis cezası verildi

Fatih’te 5 Mayıs 2004’de 2 çocuk annesi müzik öğretmeni Arzu Nihan Çelik silahla vurularak öldürülmüş, 2 kişinin ise cinayet sonrası olay yerinden koşarak uzaklaştıkları tespit edilmişti.

İddiaya göre cinayetin işlendiği 2004 senesinden 18 yıl sonra yeni bir gelişme yaşanmış, geçtiğimiz yıl Erkan Can adlı şahıs polise giderek Arzu Nihan Çelik’i öldürdüğünü itiraf etmişti. Olaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Erkan Can ile Ceyhan Özmaden avukatları ile hazır bulundu.

"KARDEŞİMDİR AMA PROFESYONEL TETİKÇİDİR"

Duruşmada savunmasını yapan Ceyhan Özmaden, “Söylenecek tüm sözler söylendi. Ben bu cinayeti işlemedim. Cinayeti işleyen Erkan Can’dır, kendisi profesyonel tetikçidir. Cezadan kurtulmak için sizi de kandırıyor. Bu olayı azmettiren kişi Şerafettin Çelik’tir. Ben bu cinayeti işleyecek olsam, sokağın ortasında beklemez kendimi saklardım. Yapmadığım suç için pişmanlık duymam, pişman da değilim” dedi.

AZMETTİRENİN DE ADINI VERDİ

Sanık Özmaden savunmasının devamında, “Kısa bir zaman sonra baka bir suçtan Erkan ile beraber cezaevine girdim. Şerafettin annemle cezaevine geldiğinde 'annen bizim yanımızda ona göre, kapat çeneni konuşma' demişti. Şerafettin Çelik sıkıntılı adamdır. O yüzden konuşma lüksüm yoktu. Eğer namus davasında bu kadar sert biri olsaydım, cezaevindeyken eşim beni bırakıp gitti, başkasıyla evlendi. Böyle bir şey yapsaydım bunu gider kendi eşime de uygulardım. Cinayeti işleyen Erkan Can’dır azmettiren ise Şerafettin Çelik’tir” diyerek beraatini talep etti.

ARKADAŞLAR BİRBİRİNİ SUÇLADI

Sanık Erkan Can ise duruşmada, “Bizim Şerafettin ile dünyalarımız apayrı, kendisi cezaevinden arkadaşım. Bu planı Şerafettin ile Ceyhan cezaevinde planlamış beni de türlü şeylerle cinayete ortak etmeye çalıştı” şeklinde konuştu.

İKİ SANIĞA DA 25'ER YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ 

Alınan savunmaların ve beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Erkan Can ve Ceyhan Özmaden’in ‘tasarlayarak kasten adam öldürme’ suçunun işledikleri anlaşıldığından müebbet hapis cezasına çarptırdı. Azmettirenin kim olduğunun ortaya çıkmasını sağladıkları gerekçesiyle sanıkların cezalarına indirim uygulayan heyet, iki sanığın 25'er yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin