Çiftlik Bank kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın davasında yeni gelişme! İşte 'Tosuncuk'a istenen ceza... 2 bin 608 yıla kadar...

Çiftlik Bank kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın 10 binlerce insanı dolandırdığı iddia ediliyor. Aydın yurt dışına kaçmış daha sonra kendi isteği ile geri dönmüştü. Aydın ve yöneticileri hakkında 75 sayfalık yeni bir iddianame daha hazırlandı. İddianamede, Aydın’ın 2 bin 608 yıla kadar daha hapsi istendi.

Google Haberlere Abone ol
Çiftlik Bank kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın davasında yeni gelişme! İşte 'Tosuncuk'a istenen ceza... 2 bin 608 yıla kadar...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 75 sayfalık iddianamede Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu 17 kişi şüpheli sıfatıyla yer aldı. İddianamede “Çiftlik Bank” oyununun işleyişi, katılımcılardan alınan paranın toplanma süreci, bayilik sistemi, firma tarafından yapılan yatırımlar anlatıldı.

Şirketin kurucusu Mehmet Aydın’ın ifadelerine de yer verilen iddianamede, Aydın’ın “Üzerime atılı suçları işlemediğimden etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemiyorum. Ancak mağdurların zararlarının Türkiye makamlarınca el konulan tüm mal varlığımdan karşılanmasını istiyorum” dediği hatırlatıldı.

2 BİN 608’ER YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ

İddianamede Mehmet Aydın, Fatih Aydın ve Cengiz Samur’un da aralarında bulunduğu 17 şüphelinin “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı”, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından 784’er yıldan 2 bin 608’er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

ANA DOSYAYLA BİRLEŞİRSE 77 BİN 868 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞ OLACAK

İddianamenin İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ana dosyayla birleştirilmesi talep edildi. İddianame kabul edilirse Mehmet Aydın’ın 23 bin 364 yıldan 77 bin 868 yıla kadar hapsi istenmiş olacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin