CHP'li Sezgin Tanrıkulu ile ilgili son dakika gelişmesi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. TSK ile ilgili sözleri nedeniyle konu TBMM gündemine geliyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'yla ilgili sözlerine çok sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Sezgin Tanrıkulu ile ilgili son dakika gelişmesi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. TSK ile ilgili sözleri nedeniyle konu TBMM gündemine geliyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tv100'de Cansu Canan Özgen'in moderatörlüğünü yaptığı Özgür İfade programındaki açıklamaları hakkında konuştu. "Mehmetçiğimize dil uzatmak bir milletvekiline yakışmaz, bu açıklamaları kabul etmek mümkün değildir. Soruşturma sürecinden sonra konu TBMM gündemine taşınacak, partisinin gereğini yapmasını bekliyoruz" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

 

 

CHP'DEN DE ART ARDA TEPKİLER GELMİŞTİ

Tanrıkulu'na partisi CHP'den de tepkiler gelmişti. Parti Sözcüsü Faik Öztrak böyle bir açıklamanın kabul edilemeyeceğini söylerken, CHP lideri Kılıçdaroğlu, "TSK bizim gözbebeğimizdir" ifadesini kullanmıştı. 

 

TANRIKULU NE DEMİŞTİ?

Sezgin Tanrıkulu, tv100'deki Cansu Canan Özgen'in moderatörlüğünü yaptığı Özgür İfade programında TSK'yı eleştirmiş ve "TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız" ifadesini kullanmış ve şöyle devam etmişti: "Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen..."
Milletvekilleri olarak eleştirel yaklaşmaları gerektiğini belirten Tanrıkulu, "Biz soru sorarız, doğru olup olmadığını sorgularız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız… Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski, Uludere oldu..." diye konuşmuştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin