CHP'li Engin Altay Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatını duyurdu. Altay'dan İYİ Partili Ağıralioğlu'nun açıklamasına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, tv100'ün ses getiren programı Yüzler Kulübü'nde soruları yanıtladı. Altay, CHP'li yöneticilere Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı konusunda konuşmama talimatı verdiğini söyledi. Altay, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine de yanıt verdi. Altay "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker." dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Engin Altay Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatını duyurdu. Altay'dan İYİ Partili Ağıralioğlu'nun açıklamasına tepki

Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünde tv100'de ekrana gelen Yüzler Kulübü programının konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, tv100 yazarı Erdoğan Aktaş ve Pınar Işık Ardor sorularını yanıtladı.

İşte Engin Altay'ın' açıklamalarından satır başları:

- Sayın Erdoğan uzun yıllar kutuplaşma siyasetiyle beslendi. Bir süre sonra kutuplaşma Erdoğan’ı kesmemeye başladı çünkü kendi %50’si de bundan hoşlanmamaya başladı.

- Borsa yönetim kurulunda 5 kişi var birisi Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi, birisi Devlet Denetleme Kurulu Başkanı, birisi Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, birisi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı ve Katar temsilcisi. Bu borsada 180 milyarlık bir iddia var

"İçişleri Bakanı ‘Suç var saklıyorum’ diyebilir mi?"

- Soylu’nun elinde bir dosya var ise ve bunu sallıyorsa TCK’da bunula ilgili 5 madde var. Bu maddelerin karşılığı olan suçların alayını Süleyman Soylu işlemiştir. Bir İçişleri Bakanı ‘Suç var saklıyorum’ diyebilir mi?

- Belediyelerle ilgili dosyayı çıkarmazsa namerttir. Aynı İçişleri Bakanı ‘İBB’de 557 terörist var’ dedi. İBB’de İmamoğlu tarafından işe alınmış, terörle ilişiği ispatlanmış biri yok, bu iftiradır.

 Ağıralioğlu'na cevap

Altay, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP'liler hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

Altay "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz. Bugün benim izlediğim video hoş bir video değil" dedi.

 

Altay, "Partilerde stratejileri genel başkanlar belirler. Bay Kemal'in, Genel Başkanın bize bir talimatı var, "kesin ve net olarak söylüyorum ki; Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda genel başkanların dışında konuşulmaması.". 15-20 gün önce söylendi. Diğer parti genel başkanlarının da kurmayları ile paylaşacaklarını biliyorum. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yetkili genel başkanlardır.

Yavuz Ağıralioğlu'nun partililerimize yönelik örtülü ithamları var. O konuda takdir sayın Akşener'indir. Ama ben şu kadarını söyleyim, ben böyle bir lafı, 6'lı masadaki bir sayın genel başkanla ilgili benzer mahiyette bir laf etsem. Valla Bay Kemal bana pek iyi söylemez. En azından bir siyasi fırça yerim." dedi.

Ardor'un "Sayın Akşenerin sessiz kaldığını mı düşünüyorsunuz?" sorusuna Altay şu verdi:

Onu bilmiyorum, bilemem. O İYİ Parti'nin altılı masaya gönül bağlayan seçmene karşı bir sorumululuğudur.

Aday listesi sorusu 

'Başka partiler CHP listesinden seçime girecek mi?' sorusuna Altay, "Geçmiş örneği var; Saadet Partisi Konya'da Abdulkadir bey, İstanbul'da Cihangir bey girdi. Demokrat Parti, İYİ Parti'den girdi. Ama hepsinin CHP ve İYİ Parti'den aday olacağını ön görmüyorum. Şu mantıklı olabilir, özellikle küçük illerde. Örneğin Karabük'te AK Parti ve MHP birleşik giriyorsa ona karşı tedbirde bir fayda var. Karabük'te bunun adı CHP-DEVA olur, başka ilde İYİ Parti-Saadet olur. Bu kombinasyonlara il il çalışmak lazım. Bu similasyonlar yapılmıştır. Hiç şüpheniz olmasın." yanıtını verdi.

"İmamoğlu ve Yavaş Kılıçdaroğlu'nun arkasında"

- İmamoğlu’nun da Yavaş’ın da sonuna kadar Kılıçdaroğlu’nun arkasında olduğunu biliyorum. CHP’nin kurumsal olarak, yönetsel olarak Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olarak istemesinden doğal bir şey olamaz. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin