CHP'den RTÜK Genel Müdürü'yle ilgili karara itiraz!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in görevden alınması talebiyle RTÜK'e yaptığı başvurunun "Başbakan Yardımcılığına ve bilgi için TRT Genel Müdürlüğüne gönderilmesine" ilişkin RTÜK kararının iptali için dava açtı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den RTÜK Genel Müdürü'yle ilgili karara itiraz!

Altay'ın Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığı'na yaptığı başvuru dilekçesinde, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) TRT Genel Müdürü'ne ilişkin kararın iptalini istedi.



Altay, Üst Kurula 30 Nisan 2014 tarihinde tarafsızlığını yitirdiği iddiasıyla İbrahim Şahin'in görevden alınması için başvurdu.



Üst Kurul 13 Mayıs 2014 tarihli toplantısında Engin Altay tarafından verilen 30 Nisan 2014 tarihli dilekçe ve eklerinin ilgisi nedeni ile Başbakan Yardımcılığına ve bilgi için TRT Genel Müdürlüğüne gönderilmesine karar verdi.



Altay, RTÜK'ün söz konusu kararının iptali için Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığı'na başvurdu.



RTÜK'ün söz konusu kararının iptali istenilen dilekçede şöyle denildi:



"Sonuç olarak, seçim dönemlerinde yapmış olduğu taraflı yayıncılıkla tarafsızlığını yitirdiği bir mahkeme kararı ile tespit olunan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in TRT Kanununun 13. Maddesi uyarınca RTÜK'ün teklifi ve Bakanlar Kurulu kararı ile görevden alınması gerektiği açıktır. Buna rağmen Üst Kurulun 13 Mayıs 2014 tarihli ve 30 sayılı toplantısında alınan 10 nolu kararı ile RTÜK görevini ihmal etmiş, Danıştay'ın birçok kararında yer verilen "yetkide ve usulde paralellik' ilkesine aykırı bir şekilde dilekçemizin Başbakan Yardımcılığına gönderilmesine karar vermiştir. Bu nedenlerle söz konusu Üst Kurul işleminin iptali gerekmektedir." (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin