CHP'den Milli Eğitim Bakanı Tekin'e kız okulları tepkisi: Böyle bir görüşe kapı aralamak kabul edilemez

A Haber canlı yayınına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki karma eğitim ile ilgili önemli açıklamalar yapmıştı. CHP'li Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitimi tartışmaya açacak şekilde kız okullarının açılması yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi ve Milli Eğitim Bakanı’nın kullandığı ifadelerin ‘kabul edilemez’ olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Milli Eğitim Bakanı Tekin'e kız okulları tepkisi: Böyle bir görüşe kapı aralamak kabul edilemez

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı bir canlı yayında velilerin tercihine göre kız okullarının açılabileceği ve bunda bir sakınca olmadığı şeklindeki sözlerine CHP'den tepki geldi.

A Haber canlı yayınına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki karma eğitim ile ilgili önemli açıklamalar yapmıştı. Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin 'Erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum' dediğini söyleyen Bakan Tekin, "O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'nin Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitimi tartışmaya açacak şekilde kız okullarının açılması yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi ve Milli Eğitim Bakanı’nın kullandığı ifadelerin ‘kabul edilemez’ olduğunu söyledi.

 

DEVLET ÇOCUKLARI KORUMAK ZORUNDA

Tekin'in ifadelerinin iki açıdan kabul edilemez olduğunu ifade eden Karabıyık, bunlardan birincisinin, zorunlu eğitim kapsamındaki kız çocuklarının okula gönderilmediğinin Milli Eğitim Bakanı tarafından kabul ediliyor olması olduğunu belirterek, “Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasalar gereği kız-erkek tüm çocukları okula getirmeyi sağlamak zorundadır” dedi.

Karabıyık, Bakan Tekin’in açıklamasının ikinci sakıncasını ise şu şekilde açıkladı:

“Ülkemizde ve dünyada 0-18 yaş grubu çocuk olarak kabul edilmektedir. Ve devlet çocukları korumak, onların haklarını gözetmek zorundadır. Çocuklarını cinsiyet ayrımına dayanarak okula göndermeyenler, çocuklara çocuk olarak bakamayan bir görüştür. Milli Eğitim Bakanının böylesi bir görüşe kapı aralamak anlamına gelen sözler söyleyebilmesi hiçbir koşulda kabul edilemez.”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin