Karma eğitim kaldırılıyor mu? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den canlı yayında çok önemli açıklamalar geldi: Hedefim kız çocuklarının okullaşmasını sağlamak, gerekirse kız okulları açabilmeliyiz

A Haber canlı yayınına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki karma eğitim ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin 'Erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum' dediğini söyleyen Bakan Tekin, "O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli" ifadelerini kullandı. Bakan Tekin'in şeriat ile ilgili sözleri ise sosyal medyada tartışma yarattı.

Google Haberlere Abone ol
Karma eğitim kaldırılıyor mu? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den canlı yayında çok önemli açıklamalar geldi: Hedefim kız çocuklarının okullaşmasını sağlamak, gerekirse kız okulları açabilmeliyiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber'de canlı yayınlanan Melih Altınok'la Sebep Sonuç adlı programa konuk oldu. Bakan Tekin'in karma eğitim ve şeriat ile ilgili sözleri sosyal medyada çok konuşuldu.

Eğitim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, kız çocuklarının okula gönderilme oranını yükseltmenin asıl amacı olduğunu söyleyerek kız okulları kurmanın, kız çocuklarının okula gönderilmemesini engelleyecek bir çözüm olabileceğini belirtti.

"AİLELER ERKEK VAR DİYE GÖNDERMİYOR"

Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" dediğini belirten Tekin, "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" dedi.

"BEN ÖZGÜRLÜKÇÜYÜM"

Karma eğitimin esas olduğunu söyleyen Tekin "Ama bu tür gerekçelerle, yani eğitimin, okullaşma oranının artması anlamında bu tür tedbirleri almak gerekiyorsa beraber alalım" ifadelerini kullandı. Karma eğitime karşı olmadığını savunan Tekin, "Tam tersine özgürlükçüyüm, karma eğitim isteyen veliler için de kuşkusuz o olacak. Zaten bizim Milli Eğitim'in temel kanununda öyle diyor, karma eğitim esastır ama benim asli görevim, okullaşma oranını artırmaktır" diye konuştu.

DİKKAT ÇEKEN ŞERİAT SORUSU

Programın sunucusu Altınok, 'Göreve geldiğiniz günde size iki eleştiri yapıldı. Bir tanesi 'Şeriatın kitabını yazmış' söylemiydi' dedi. Tekin'in 'Şeriat, Meşruiyet ve Meşrutiyet' kitabını gösteren sunucu, Tekin'e 'Bu kitapta şeriatı mı övüyorsunuz' sorusunu yöneltti.
Tekin, bu soruya 'Keşke şeriatı övecek kadar bilgim olsa veya şeriatla ilgili böyle bir kitap yazabilecek bir bilgim olsa' diyerek cevap verdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin