CHP’den 81 ilde elektrik zammı protestosu. CHP'li Kaftancıoğlu açıklamalarda bulundu: Kara kış fonu derhal kurulmalı

CHP’nin 81 ilde eş zamanlı olarak elektrik zammını protesto etti. İstanbul’daki protestoda konuşan Kaftancıoğlu, “Zamlar geri alınsın” dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’den 81 ilde elektrik zammı protestosu. CHP'li Kaftancıoğlu açıklamalarda bulundu: Kara kış fonu derhal kurulmalı

Kademeli tarife ve yüzde 125’lik zammın ardından gelen yüksek faturalara tepkiler sürüyor. CHP 81 ilde eş zamanlı olarak elektrik zammını protesto etti.

İstanbul’daki protestoda konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bazı yerlere siyah çelenk bırakacaklarını ve zam müzesi açacaklarını söyledi. “Saray tarife oyunlarıyla kendi yaptığı zammın üstünü örtüyor” diyen Kaftancıoğlu, özetle şunları söyledi:

“Enerji buhranının kahramanı saray iktidarı elektrik zamlarıyla kademeli zam, kademeli zulüm politikasını uygulamaya koydu. Kara kış fonu kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlara fatura desteği sağlanmalıdır. KDV ve ÖTV’nin kış aylarında sıfırlanması sağlanmalıdır.

Yılbaşında sanayi elektriğine yapılan %130, ticarethane tarifesine yapılan %125 ve tarımsal sulamada yapılan %95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir. Halkımıza söz veriyoruz. İktidarımızda, ekonomik burhanına da enerji burhanına da son verecek tüm adımları atacağız. Bu günleri hep birlikte geride bırakacağız, aydınlık günleri hep birlikte kuracağız.

‘ZAM MÜZESİ AÇACAĞIZ’

İstanbul’un 39 ilçesinde eş zamanlı açıklama yapıldı. Bu dakikadan itibaren CHP’nin bütün kademeleri zamlar geri alınıncaya kadar sokakta olacak. Önümüzdeki günlerde bir ‘Zam Müzesi’ açacağız. Biz vatandaşımızın bu derdini sağır kulaklar duyuncaya kadar gece gündüz çalışacağız, bu zamların geri alınmasını sağlayacağız. Bu zamları vatandaşa gönderen iktidara ilk seçimde de faturayı keseceğiz.”

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin