CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan'ın sözlerine sert tepki gösterdi: Milletimiz ekonomist Erdoğan'ın diplomasını görmek istiyor, bu berbat kitabı yazsa yazsa 'çakma ekonomist' yazar

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ekonominin kitabını yazdık" sözlerine sert tepki gösterdi. Öztrak, "Erdoğan kendisine 'ekonomist' diyor. Ama milletimiz Erdoğan’ın ekonomi diplomasını da görmek istiyor. Millet haksız mı? Elbette değil. Çünkü bu berbat kitabı yazsa yazsa ancak 'çakma ekonomist' yazar" dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan'ın sözlerine sert tepki gösterdi: Milletimiz ekonomist Erdoğan'ın diplomasını görmek istiyor, bu berbat kitabı yazsa yazsa 'çakma ekonomist' yazar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak, konuşmasının büyük çoğunluğunu  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Ekonominin kitabını yazdık" sözlerine ayırdı.

Konuşmasına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 38. yıl dönümünü kutlayarak başlayan Öztrak, MYK toplantılarının gündemine ilişkin şu bilgiyi verdi:

"Toplantımızın gündeminde hükümetin milli paramızı pul eden yanlış politikaları ve 'çakma ekonomistin' milletimizin cüzdanını da tenceresini de boşaltan hataları vardı. Hızla artan hayat pahalılığı emeklimizin, işçimizin, memurumuzun, küçük esnafımızın içine sürüklendiği durum kurulumuzun en önemli gündem maddesiydi."

 YOKSULLUKTAN İNTİHAR EDEN YURTTAŞLARI HATIRLATTI

"1 Dolar, 10 lirayı geçmiş; Saray'da oturan kibir abidesi 'Ekonominin kitabını yazmaktan' bahsediyor. Sanki milletin perişan haliyle alay ediyor" diyen Öztrak, AK Parti iktidarları döneminde ekonomik olarak yoksullaşan halkın yaşadıklarını tek tek hatırlattı ve şöyle konuştu:

"Erdoğan’ın yazdım diyerek böbürlendiği kitapta; Adana’da 8 aydır kirasını ödeyemediği evde iki çocuğunu ısıtmak için saç kurutma makinesini açıp yan odada yaşamına son veren 26 yaşındaki ev kadını Emine Akçay var.

Kocaeli’nde oğluna istediği okul pantolonunu alamadığı için bunalıma girip, yaşamına son veren işçi İsmail Devrim var. İzmir Torbalı’da tarım kredi borçlarını ödeyemediği için cinnet getirip yaşamına son veren geride üç evladını yetim bırakan çiftçi Basri Yıldırım var.

Osmaniye’de pandemide işsiz kalan geçim sıkıntısı nedeniyle düştüğü bunalımdan çıkamayıp yaşamına kıyan gencecik müzisyen Yusuf Karayiğit var.

 Ve Yusuf gibi galgında doğru dürüst destek almadığı için çaresizlikten yaşamına kıyan 101 müzisyenimiz var. Malatya’da atanamadığı için inşaatlarda çalışan elektriğe kapılarak hayata veda eden ölmeden önce de Erdoğan ve şürekâsına hakkını helal etmeyen 23 yaşındaki beden öğretmeni Fedai Altun var.

Erdoğan’ın kitabını yazdığı ekonomide; 17 milyon 921 bin yoksul var. Sofrasına iki günde bir et, balık veya tavuk yemeğini koyamayan 30 milyon 538 bin yurttaşımız var. Borç taksitlerinden bunalan 42 milyon yurttaşımız var. Yılda bir hafta tatil yapacak parası olmayan 48 milyon 550 bin yurttaşımız var."

'ERDOĞAN'IN KİTABINDA MUTFAKLARDAN GELEN BOŞ TENCERE SESİ VAR'

Öztrak, son bir yılda; karnabahara yüzde 124, patatese yüzde 70, tavuk etine yüzde 68, domatese yüzde 62 zam yapıldığını hatırlararak, "Erdoğan’ın yazdığı kitapta, mutfaklardan gelen boş tencere sesleri var" dedi.

Öztrak, enflasyon ve döviz kuru karşısında her geçen değerini kaybeden Türk lirasına değinerek, "Erdoğan’ın yazdığı kitapta, Alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağım dedikten 7 yıl sonra, milli gelirimizi 241 milyar dolar, fert başına geliri 3 bin 983 dolar eritmek var" diye konuştu.

 'BU DA ERDOĞAN'A NASİP OLDU'

"Erdoğan’ın kitabını yazdığı ekonomide; Cumhuriyet tarihimizde ilk defa fert başına gelirin 7 yıl üst üste gerilemesi var. Ekonomide böyle bir beceriksizliğin kitabı yazılmadı. Bu da Erdoğan’a nasip oldu" diyen Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'KİTAPTA; SATILAN LİMANLAR, ARAZİLER, TEKEL, TELEKOM VAR'

"Erdoğan’ın yazdığı ekonomi kitabında satılan limanlar var, Tekel var, şeker fabrikaları var, termik santraller, hidroelektrik santralleri var. Tarlanın taşıyla, tarlanın kuşunu vurdurdukları Telekom var. Satılan yüzlerce arazi, oteller ve binalar var. Satıp savılan ve parasının nereye harcandığı bilinmeyen 62,5 milyar dolarlık kamu varlığı var.

Erdoğan’ın kitabında; milletin elde kalan son gümüşlerin Varlık Fonu denen Saraya ait paralel hazinesiye devri var. BOTAŞ’ın, Ziraat Bankası’nın, Eti Maden’in, Türkiye Petrolleri’nin bu paralel hazinede hesapsız kitapsız yönetimi var. 

Erdoğan’ın kitabını yazdığı ekonomide, 'Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak' deyip de milletin geçmediği köprüye, yola, tünele, uçmadığı havaalanına, yatmadığı hastaneye, milyarlarca dolar ödemesi var.

Erdoğan’ın kitabını yazdığı ekonomide skandal bitmiyor. Merkez Bankası’nın arka kapısından ihalesiz, hesapsız, kitapsız buharlaştırılan 128 milyar dolar var. 2018 Genel Seçimlerini ve 2019 Mahalli İdare Seçimlerini kazanmak için ucuz ucuz satılan 128 milyar dolar var."

BERAT ALBAYRAK GÖNDERMESİ

"Damat, 'At izi, it izine karıştı, Allah sonumuzu hayreylesin' dedi, kaçtı gitti. Şimdi 'İntikam soğuk yenen bir yemektir' diye kitap yazıyormuş. Yakında bu kitap da raflardaki yerini alacakmış. Ama daha önce kayınpederiyle beraber yazdıkları,
'Ekonomi nasıl batırılır?' kitabı var. O kitap milleti perişan etti. Kayınpederiyle beraber millete yedikleri koruklar çocuklarımızın, torunlarımızın midesini daha uzun süre ekşitecek."

TÜRK LİRASI MOZAMBİK RETICALI KARŞISINDA BİLE DEĞER KAYBETTİ

"Merkez Bankası’nın son başkanı 19 Mart’ta atandı Atama kararının yayınlandığı gün 1 Dolar, 7 Lira 22 Kuruştu. Bugün 1 Dolar, 10 Lira" hatırlatmasında bulunan Öztrak, Türk Lirası'nın kaybını şöyle anlattı:

"Türk Lirası, Mart ortasından bu yana dolara karşı yüzde 28 değer yitirdi. Benzer ekonomilerle karşılaştırıldığında dolara karşı en fazla değer kaybeden para birimi Türk Lirası.  Paramız, en yakın rakibi Arjantin’in pezosundan üç kat fazla değer yitirmiş. Türk Lirası; Bulgar Levası’na karşı yüzde 25, Fas Dirhemi’ne karşı yüzde 26, daha önce ismini duymuş muydunuz bilmiyorum Mozambik Meticalı’na karşı yüzde 38 değer yitirmiş.

'MİLLETİMİZ ERDOĞAN'IN DİPLOMASINI GÖRMEK İSTİYOR'

Öztrak, "Erdoğan kendisine 'ekonomist' diyor. Ama milletimiz Erdoğan’ın ekonomi diplomasını da görmek istiyor. Millet haksız mı? Elbette değil. Çünkü bu berbat kitabı yazsa yazsa ancak 'çakma ekonomist' yazar" dedi.

'BİZİM KİMİNLE İTTİFAK YAPTIĞIMIZ BELLİDİR'

Öztrak, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İYİ Partili Uğur Poyraz'ın "CHP- HDP ile ittifak kurarsa biz olmayacağız" yönündeki açıklamasına ilişkin değerlendirmeleri sorulan Öztrak, "Bizim kiminle ittifak yaptığımız bellidir. İttifakın liderleri bu ittifakı güçlendirmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar" diye konuştu.

Öztrak, Kıyıköy'ün CHP'li Belediye Başkanı hakkındaki taciz iddialarına ilişkin de, "Yargı süreci var, mahkemeden çıkacak sonuca göre gerekeni yapacağız" yanıt verdi.

'HİÇ KİMSE YAPTIKLARININ SORUMLULUĞUNDAN KAÇAMAZ'

MHP'nin "Biz ittifaka ortak değiliz" çıkışı hakkındaki değerlendirmesi de sorulan Öztrak, "Saray'dan gelen tüm tekliflere Meclis'te imza basanbkendileri. Anlaşılan hükümetin günahlarından kaçmaya çalışıyorlar. Hiç kimse yaptıklarının sorumluluğundan kaçamaz" diye konuştu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin