Dolar 10 lira oldu, ünlü ekonomist açtı ağzını yumdu gözünü... Bill Gates'i hatırlattı ve Türkiye'yi bekleyen tehlikeye dikkat çekti

"Bill Gates'in, Türkiye'de özellikle Aydın ve Muğla arasında 3 milyon metre kare arazi alacağı ve bu konuda görüşmeler yaptığı iddia ediliyor." diyen Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir tehlikeye dikkat çekti. "Birkaç yıldır görüyorum ki, planlı bir şekilde Türk lirasına değer kaybettiriliyor ve Türkiye adeta talan ediliyor." diyen Özdemir, "Türk lirası eridikçe Türkiye'nin talan edilmesi daha da kolaylaşıyor." tespitinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Dolar 10 lira oldu, ünlü ekonomist açtı ağzını yumdu gözünü... Bill Gates'i hatırlattı ve Türkiye'yi bekleyen tehlikeye dikkat çekti

Yeniçağ gazetesinden Remzi Özdemir'in yazısı

Türkiye parsel parsel talan edilecek!

Microsoft'un patronu ilginç bir şekilde Türkiye'ye geldi. Bodrum ve Marmaris çevresinde bir hafta kaldı.

Bill Gates'in, Türkiye'de özellikle Aydın ve Muğla arasında 3 milyon metre kare arazi alacağı ve bu konuda görüşmeler yaptığı iddia ediliyor.

Haberin doğruluğu net olarak bilinmiyor ama Gates'in dağ bayır gezmesi bu iddiaları güçlendiriyor.

Yine bir başka haber:

Şirket satın almalar için aracı kuruluşlar Türkiye'de yabancılar adına birçok tesise teklif götürüyor.

Özellikle dolar krizinden dolayı borç batağına saplanan ve bankalarla borcu sürekli yapılandırarak ayakta durmaya çalışan orta ölçekli işletmeler bu aracılarla pazarlık aşamasında.

Başka bir gelişme:

250 bin dolarlık konut alımı karşılığında vatandaşlık satılması tam gaz devam ediyor.

Dolar 10 lira oldu, ünlü ekonomist açtı ağzını yumdu gözünü... Bill Gates'i hatırlattı ve Türkiye'yi bekleyen tehlikeye dikkat çekti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşlık karşılığı bin 218 arsa, tarla ve 29 bin 140 konut, işyeri satıldığını açıkladı. 250 bin dolar ve üstü değerinde gayrimenkul alarak T.C. vatandaşı olanların sayısı ise 19 bin 630 oldu. 30 bin 358 taşınmaz vatandaşlık karşılığı yabancılara satıldı.

Yine vatandaşlık karşılığı bin 218 arsa, tarla ve 29 bin 140 konut, işyeri satıldığını açıkladı.

Tarım bankacılığı adı altında yakayı bankaya kaptıran çiftçiler de çok değerli arazilerini garip garip adamlara satıyorlar.

Bir başka satın alma borsada oluyor. Son 2 yıldır hep düşen borsa tüm olumsuz gelişmelere rağmen yükseliyor. Belirli banka ve devasa sanayi şirketlerinin hisseleri garip yöntemlerle alınıyor. Bir bakıyorsunuz haber geliyor sert düşüş var ama bu hisselerde tam tersi alış var.

 

2 yıl önce Türkiye'nin en değerli banka ve sanayi şirketinin 1 hissesi için 2 Euro ya da dolar ödeyen yabancılar bugün aynı paraya hatta daha da azına 3-4 tane alıyor.

Mesela Halkbank hisse senedi. En tepeyi gördüğü tarih 2013 Haziran ayı ve o günkü fiyatı 20 lira. Yabancıların 1 adet Halkbank hisse senedi almak için o gün 1.80 TL'den yaklaşık 12 dolar bozdurması gerekiyordu.

Bugün aynı hisse senedini 0.46 sente alıyor. Yani 12 dolara 26 adet Halkbank hisse senedi alabiliyor.

Tüm bunlar ne anlama geliyor?

Türkiye'nin parsel parsel talan edilmesi. Arabından tutun da elin Amerikalısına kadar şehit kanları ile sulanmış bu toprakları ve fabrikalarımızı AKP'nin politikası ile üç kuruşa ele geçiriyor.

Bugüne kadar ben de paranın ve sermayenin milliyeti olmaz diyenlerdendim. Ancak son birkaç yıldır görüyorum ki, planlı bir şekilde Türk lirasına değer kaybettiriliyor ve Türkiye adeta talan ediliyor.

250 bin dolar gibi utanç duyulacak bir rakam karşılığında satılan evlerle verilen vatandaşlık bu sinsi ve hain planın bir parçası.

Kasıtlı olarak yakılan 128 milyar dolar ve ısrarla manipüle edilen Türk lirası. Bütün dünya faiz artırırken, Türkiye sanki bir amaç doğrultusunda faiz indiriyor. İndirdikleri faizin ne ekonomiye ne de bu ülkeye faydası olmadığını kendileri de dahil herkes görüyor ama ısrarla bu politikayı sürdürüyorlar.

Türk lirası eridikçe Türkiye'nin talan edilmesi daha da kolaylaşıyor.

Peki bunu Türkiye'yi yönetenler acaba görmüyor mu?

Türkiye kan dökerek koruduğu bu kutsal toprakları AKP'nin anlamsız politikası ile bir avuç dolara elin ecnebisine kaptırıyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin