CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ŞanlıUrfa Adliyesi önünde adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesini ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ŞanlıUrfa'da çeşitli ziyaretlerde bulunuyor. Kılıçdaroğlu Şenyar ailesini ziyaret etti. Şenyar ailesi 276 gündür Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet arıyor. 

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ŞanlıUrfa Adliyesi önünde adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesini ziyaret etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün Şanlıurfa'da. 

Kılıçdaroğlu sabah saatlerinde Balıklıgöl ziyaretini gerçekleştirdi. Ardından Şanlıurfa esnafını ziyaret etti. Esnafın derdini dinledi.

Kılıçdaroğlu saat 11.00'de de adalet arayışlarının 276. gününde olan Şenyaşar ailesini ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Peygamberler şehri diyoruz. Burada adaletsizlik şaha kalkmış. Bütün deliller ortada, cesaret edip kimse karar bile veremiyor. Niçin? bir isim milletvekili diye. Milletvekili değil cumhurbaşkanı olsa ne olur?" diyerek sert tepki gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ŞanlıUrfa Adliyesi önünde adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesini ziyaret etti - Resim : 2

‘Vicdanı olan herkes bu davanın arkasında olur’

Şenyaşar Ailesinin sadece adalet istediğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Vicdanı olan herkesin, ahlakı olan herkesin, inancı olan herkesin bu davanın arkasında olması lazım. Bu dava sıradan bir dava değil. Bu dava Türkçe bilmeyen, bu dava eğitimi olmayan, bu dava eşini, çocuklarını kaybetmiş olan bir annenin davasıdır. Bu annenin davasına insan olan, insani duyguları olan herkesin sahip çıkması lazım” dedi. 

Şenyaşar Ailesinin davasının parti üstü bir durum olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Bunun partisi yoktur, sağı solu yoktur. Bu bir adalettir. Bu bir haktır. Bu bir adalet mücadelesidir. Bir annenin çığlığını nasıl duymayız biz? Bir anne bağırıyor ‘adalet istiyorum ben’ diyor. ‘Çocuklarım öldürüldü, eşim öldürüldü, gözlerimin önünde öldürüldü.’ Kaç tane savcı değişti biz bunları biliyoruz. siyasi baskıları da biliyoruz biz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar adaleti gerçekleştireceğiz. 

"Adaletsizlik şaha kalkmış"

Bu toprakların hatırı için gerçekleştireceğiz. Ya bu topraklar adalet kokar ya. Üstelik bir de Şanlıurfa'da nasıl olur bu? Peygamberler şehri, peygamberler şehri diyoruz burada adaletsizlik şaha kalkmış. Nasıl olur böyle bir şey? Urfalılar da isyan ediyor buna. Adalet, hakim, savcı bir araya gelecekler çözecekler. Bütün deliller ortada, cesaret edip kimse karar bile veremiyor. 

‘Cumhurbaşkanı olsa ne olur?’

Niçin? bir isim milletvekili diye. Milletvekili değil cumhurbaşkanı olsa ne olur ya, adalet, adalet, adalet kardeşim. Anne adalet istiyorum diyor ben. hakkımı istiyorum diyor. Elbette çocukları geri gelmeyecek, eşi geri gelmeyecek ama hiç değilse diyor yüreğimdeki ateş biraz soğusun. Bunları yapacağız arkadaşlar, gerçekleştireceğiz Allah'ın izniyle"

Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa ziyareti Muhtarlar, STK ve Meslek Odaları Temsilcileri buluşmasıyla son bulacak. Saat 13.30'da basına açık olarak gerçekleştirilecek bu buluşmada Kılıçdaroğlu konuşma yapacak. 

Şenyaşar ailesine mensup isimler AK Partili isimlerce katledilmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin