CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan ÖTV tepkisi: Ciddiye alınacak bir tarafları olmadığını bir kez daha ispatladılar. Bay Kemal sözünü verdi biraz daha sabredin!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yürürlüğe giren ÖTV matrah düzenlemesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nu sözleri tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan ÖTV tepkisi: Ciddiye alınacak bir tarafları olmadığını bir kez daha ispatladılar. Bay Kemal sözünü verdi biraz daha sabredin!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, söz konusu düzenlemenin 1 Aralık'ta yürürlüğe gireceğini duyurmuş; otomobil satışları durma noktasına gelmişti.

ÖTV matrah düzenlemesi bugün itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan düzenlemede, “Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede yer alan bazı malların özel tüketim vergisi oranlarına esas özel tüketim vergisi matrahlarının yeniden tespiti hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, mezkûr Kanunun 12’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "Araçlarda ÖTV konusunda ciddiye alınacak bir tarafları olmadığını bir kez daha ispatladılar. Biliyorum hayal kırıklığı yaşıyorsunuz ama Bay Kemal sözünü vermişti, biraz daha sabredeceksiniz, o kadar" dedi.

 

Kılıçdaroğlu daha öncesinde de "Sevgili halkım, bunların Saraydan atanma bakanı “biz ÖTV’yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu” demiş. Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek. İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok." demişti. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin