CHP 38. Olağan Kurultayı oylama sonuçları belli oldu. Özel 682 oy, Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. Seçim ikinci tura kaldı

Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılan kurultayda 81 ilden yüzlerce delege oy kullandı. Özgür Özel 682 oy Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. Seçim ikinci tura kaldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekilmeyi düşündüğü iddia edildi. Saat 02.30  itibariyle delegelere tanınan oy verme hakkı sona erdi. 

Google Haberlere Abone ol
CHP 38. Olağan Kurultayı oylama sonuçları belli oldu. Özel 682 oy,  Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. Seçim ikinci tura kaldı

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için oy sayımı tamamlandı.

1366 delegesi bulunan CHP'de oy sayımı sonucu Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı.

Salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tur seçimlere geçildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekilmeyi düşündüğü iddia edildi. 

İkinci tur seçimlerinde de salt çoğunluk sağlanamaması durumunda seçimlerde en fazla oyu alanın kazanacağı 3. tur yapılacak.

Saat 02.30  itibariyle delegelere tanınan oy verme hakkı sona erdi. 

Adayların salt çoğunluğa ulaşabilmesi için 1366 delegenin en az 684'ünün oyunu alması gerekecek.

İkinci tur seçimlerinde de salt çoğunluk sağlanamazsa en fazla oyu alan adayın kazanacağı üçüncü tura geçilecek.

ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER

Aday olabilmek için delegelerin yüzde 5'inin imzasının olması gerektiği rekabette CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel yarıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu delegelerin 771'inin imzasını alarak aday olurken; Özgür Özel'e 600 delege imza vermişti. 

Özel yaptığı açıklamada "Partimiz, 1979’dan bu yana 44 yıldır ağız tadıyla iktidar olamadı. 44 yıldır delegelerimizin verdiği görevi yerine getiremediğimizden hem partimiz hem ülkemiz bedeller ödedi. CHP iktidar olmadıkça ardı ardında sağ partiler ülkeyi yönettiler." dedi.

ÖZEL'DEN KILIÇRAOĞLU'NA 'HANÇER' YANITI

Özel, Kılıçdaroğlu'nun 'Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım' sözlerine de "Hiç üstüme alınmadım. CHP’de hançer yok, hançerleyecek de kimse yok. En iyi siz bilirsiniz ki ne partide ne partililer de hançer olmaz ama kılıç da olmaz." ifadeleriyle yanıt verdi.

Daha önce konuşmayacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in konuşmasının ardından kürsüye geldi. Kılıdçaroğlu "PM’de beni eleştiren kimsenin sözünü kesmem, sen de burada söylediklerini keşke yüzüme söyleseydin." ifadelerini kullandı.

Aday olması beklenen eski PM üyesi Örsan Kunter Öymen ve eski milletvekili İlhan Cihaner yarıştan çekilmişti. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin