CHP 38. olağan kurultayı...Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e yanıt: Burada söylediklerini keşke yüzüme söyleseydin

CHP'de kurultay günü. Partinin genel başkanı belirlemek için oy verme işlemi başladı. Daha önce konuşmayacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in konuşmasının ardından kürsüye geldi. Kılıdçaroğlu "PM’de beni eleştiren kimsenin sözünü kesmem, sen de burada söylediklerini keşke yüzüme söyleseydin." dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP 38. olağan kurultayı...Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e yanıt: Burada söylediklerini keşke yüzüme söyleseydin

CHP'de kurultay günü. 

Partinin genel başkanı belirlemek için oy verme işlemi başladı. 

Bu gelişmeden dakikalar önce daha önce konuşmayacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in konuşmasının ardından kürsüye geldi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Eleştiriye açığım, benim kadar eleştiriye açık kimse yoktur. PM’de beni eleştiren kimsenin sözünü kesmem, sen de burada söylediklerini uzun süredir beraber çalışıyoruz ya keşke yüzüme söyleseydin.

Örgütlere gönderilen para, tüzükte zaten yüzde 40 diyor biz de yüzde 40 gönderiyoruz. Eğer yüzde 40 göndermediysek neden mali rapora hepiniz el kaldırıp evet dediniz?

Eleştirinin kendi içinde tutarlı olması lazım. Günü gelecek güçlü bir sosyal demokrat arkadaşa devredeceğim dedim. 1 ay önce İstanbul’da 2 il başkanımız devir teslim töreni yaptı. Ben de yeni seçilen genel başkana devir teslim yapmayacak mıyım? Bunun eleştiriyle ne ilgisi var?

Sanki örgüt yok, ben tek başıma genel başkan seçiyorum. Eğer olayları çarpıtırsanız doğru değil, genel başkan olayları çarpıtmadan sizin önünüze sağduyu ile çıkmalı. Ben Özgür kardeşimi severim, uzun zamandır beraberiz. Belediye başkanı adayı olacağım dedi oldu, milletvekili adayı olacağım dedi oldu. Büyün bu eleştirileri keşke MYK'da söyleselerdi, ben de gereğini yapsaydım. Orada evet diyeceksin burada başka konuşacaksın. Olmaz.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin