Cezaevlerindeki hükümlülerin bulundurabileceği eşyalarda değişiklik yapıldı. Aydınlatma dışındaki elektrik giderlerini onlar karşılayacak

Ceza İnfaz Kurumlarında Bulundurulabilecek Eşya ve Maddeler Hakkında Yönetmelik değişti. Bu değişikliklere göre artık cezaevlerinde kontrollü şekilde tüp ve gazlı ocak bulundurulabilecek. Hükümlüler kullanmak istedikleri elektrikli aletlerin giderlerini ödeyecek. Bu giderlere aydınlatma dahil olmayacak.

Google Haberlere Abone ol
Cezaevlerindeki hükümlülerin bulundurabileceği eşyalarda değişiklik yapıldı. Aydınlatma dışındaki elektrik giderlerini onlar karşılayacak

Ceza İnfaz Kurumlarında Bulundurulabilecek Eşya ve Maddeler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YEMEK ARAÇ GEREÇLERI KULLANILABILECEK

Buna göre, mutfak teşkilatı bulunmayan ceza infaz kurumlarında, yemek yapılabilecek herhangi bir yerin olmaması durumunda, hükümlülerin kaldıkları koğuş, oda ve eklentilerinde, idare tarafından verilen ve yemek yapmada kullanılacak her türlü gıda maddesi ve malzemesinin yeteri kadar bulundurulmasına izin verilecek.

Yemek yapmada kullanılan tüp gibi yanıcı ve parlayıcı madde veya malzemeler, yemek pişirildikten sonra, oda veya koğuşun dışında, idarenin kontrolünde bir bölüme alınacak. Tüplü veya gazlı ocaklara da izin verilecek.

Değişiklikle hükümlülerin koğuş, oda ve eklentilerinde bulundurabilecekleri giyim eşyaları da çeşitlendirildi. Hükümlüler, koğuş, oda ve eklentilerinde üç çift ayakkabı, bir çift terlik, bir adet kemer ve gerektiği kadar iç çamaşırı ve çorap ile aynı tür eşyadan 6 adedi geçmeyecek ve toplamda 30 parçayı aşmayacak şekilde başörtüsü, fular, içlik, havlu, bornoz, palto, manto, mont, ceket, hırka, pantolon, etek, elbise, eşofman, gömlek, kazak, pijama, tişört ve kravat bulundurabilecek.

Kurum disiplinini, düzenini veya güvenliğini bozan ya da tehlikeye düşüren, hükümlülerin iyileştirilmesi amacına ulaşmayı zorlaştıran yahut müstehcen haber, yazı, fotoğraf ve yorumları kapsayan hiçbir yayın hükümlüye verilmeyecek.

-AYDINLATMA DIŞINDAKI ELEKTRIK GIDERLERI HÜKÜMLÜ TARAFINDAN KARŞILANACAK

Koğuş, oda ve eklentilerinde, uygun şartları taşıyan televizyon, buzdolabı, saç kurutma makinesi, elektrikli su ısıtıcısı ve vantilatör bulundurulmasına izin verilecek. Çocuk ve kadın hükümlülerin bulunduğu odalarda çamaşır ve kurutma makinesi bulundurulabilecek.

Her hükümlü, kurum kantininden satın almak kaydıyla bir adet sadece FM bantlı, USB ve benzeri veri depolama, aktarma özelliği olmayan kulaklıklı küçük el radyosu bulundurabilecek.

Oda sistemine geçmemiş kurumlarda veya kurum idaresince uygun görülen hallerde elektrik tesisatı, fiziki koşulları ile odanın mevcudu dikkate alınmak suretiyle en fazla iki buzdolabı bulundurulmasına izin verilecek.

Aydınlatma dışındaki elektrik giderleri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından mesken abonelikleri için belirlenen ücret tarifesi esas alınarak ceza infaz kurumunca hesaplanan bedel üzerinden hükümlü tarafından karşılanacak.

KADIN VE ÇOCUKLARIN GİDERLERİNİ KURUM KARŞILAYACAK

Hükümlünün karşılayacağı elektrik gideri, bulunduğu ceza infaz kurumunca gerçekleştirilen elektrik tedarik ihalesi veya işlemi sonucunda belirlenen elektrik birim fiyatının mesken aboneliğinden daha düşük olması halinde düşük olan birim fiyat üzerinden hesaplanacak. Çocuk ve kadın hükümlülerin tüm elektrik giderleri, kurum bütçesinden ödenecek.

 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin