Cengiz İnşaat'a verilen ruhsat iptal edilmişti. Savcılık, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras için soruşturma izni istedi. Aras, 'adamın ana sütü gibi hakkı' demiş ama ruhsatı iptal etmişti

Cengiz İnşaat'a verilen ruhsatı iptal eden Bodrum Belediye Başkanı Aras hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık, İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istedi. Aras, belediye meclisinde yaptığı konuşmada, "Adamın ana sütü gibi hakkıdır' demişti. Aras siyasi baskılardan sonra ruhsatı iptal etmişti.

Google Haberlere Abone ol
Cengiz İnşaat'a verilen ruhsat iptal edilmişti. Savcılık, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras için soruşturma izni istedi. Aras, 'adamın ana sütü gibi hakkı' demiş ama ruhsatı iptal etmişti

Muğla'da Bodrum Belediyesi tarafından Gölköy Mahallesi'ndeki Gökburun'da Cengiz İnşaat'a ait 180 dönümlük alandaki proje ile ilgili inşaat ruhsatlarının iptal edilmesinin ardından, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Cengiz İnşaat A.Ş, hukuki süreci başlattı.

Cengiz İnşaat, ruhsatı başkanlık oluruyla iptal eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın yaptığı uygulamanın 'siyasi ve hukuksuz' olduğunu belirtmişti. Şirket hakkını yargıda arayacağını duyurmuş ve savcılığa başvurmuştu.

"ADAMIN ANA SÜTÜ GİBİ HAKKI"

Başkan Aras da Cengiz İnşaat'ın arazisi hakkında belediye meclisinde yaptığı konuşmada, "Adamın ana sütü gibi hakkı. Adam almış, vermiş parayı." ifadelerini kullanmıştı. Aras siyasi baskılardan sonra ruhsatı iptal etmek zorunda kalmıştı.

İşte Aras'ın belediye meclisinde yaptığı o konuşma:

Gazete Duvar'ın haberine göre şirketin talebini inceleyen savcılık, İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni verilmesi için talepte bulundu.

Bakanlığın soruşturma izni vermesi durumunda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras hakkında, soruşturma başlatılacak.

NE OLMUŞTU?

12 Aralık'ta verilen ruhsatı ilk etapta savunan ve hukuka uygun olduğunu ifade eden Aras, geçen cumartesi düzenlediği basın toplantısında verdikleri inşaat ruhsatını iptal ettiklerini duyurmuştu.

Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi de karar üzerine yaptığı açıklamada, "Bodrum Belediye Başkanı, aldığı bu karar ile mevzuata açıkça aykırı davranmış olup bu hukuka aykırı işleme karşı derhâl yasal yollara başvurulacak ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır" ifadelerini kullanmıştı. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin