Bodrum Belediyesi Cengiz İnşaat'ın 60 yapı ruhsatını iptal etti. Cengiz İnşaat'tan 'hukuka' uygun değil açıklaması geldi. Cengiz İnşaat: Bodrum Belediyesi bahsi geçen kararlardan ruhsat sürecinin başından beri haberdardır, karar siyasi

Muğla'nın Bodrum Belediyesi Ocak ayı ilk Meclis toplantısında Gölköy Mahallemizin Cennet Koy bölgesinde bulunan Gökburun Yarımadası’nın 678 bin metrekarelik bölümünde inşaatı başlayan Cengiz Holding Anonim Şirketi'ne ait 60 yapı ruhsatı iptal edildi. Cengiz İnşaat, Bodrum Belediyesi'nin kararı hakkında açıklama yaptı, belediyenin başından beri süreci bildiği ve kararın hukuksuz ve siyasi olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Bodrum Belediyesi Cengiz İnşaat'ın 60 yapı ruhsatını iptal etti. Cengiz İnşaat'tan 'hukuka' uygun değil açıklaması geldi. Cengiz İnşaat: Bodrum Belediyesi bahsi geçen kararlardan ruhsat sürecinin başından beri haberdardır, karar siyasi

Muğla’da Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cennet Koy’da Cengiz İnşaat tarafından yapılması planlanan turistik tesis için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini duyurmuştu.

Aras, “12 Aralık’ta düzenlenen 60 adet ruhsat dün itibarıyla başkanlık oluruyla iptal edilmiştir. Pazartesi itibariyle de bakanlık sitesinden tek tek iptalleri gerçekleştirilecek. İptal sonrası inşaatın durdurulması için harekete geçiyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Cengiz İnşaat, Bodrum Belediyesi'nin ruhsatları iptal etmesine yanıt geldi. Kararın keyfi, hukuk dışı ve siyasi olduğu belirtilen açıklamada sürecin başından beri Bodrum Belediyesi'nin haberdar olduğu ifade edildi.

Cengiz İnşaat'tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Şirketimiz tarafından Bodrum Cennet Koyu’nda gerçekleştirilmesi planlanan turizm projesi kapsamında, Bodrum Belediyesi tarafından 12.12.2022 tarihinde düzenlenen yapı ruhsatlarının iptali kararına ilişkin basın açıklamasıdır. 

Şirketimizin, Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gölköy, Göl Mahallesi 306 Ada 1 parselde (eski 107 parselden ifraz edilen) kayıtlı bulunan taşınmazı üzerinde gerçekleştireceği projeye ilişkin olarak Bodrum Belediyesi tarafından 12.12.2022 tarihinde yapı ruhsatları düzenlenmiştir. Ancak 06.01.2023 tarihli Belediye Başkanı Olur’u ile bu ruhsatların iptal edildiğine dair bugün (09.01.2023) Şirketimize resmi bildirim yapılmıştır.

Öncelikle belirtilmelidir ki Bodrum Belediye Başkanı’nın yapı ruhsatlarımızın iptaline dair verdiği bu karar, maalesef hukuk dışı, keyfi ve siyasidir. Çünkü Şirketimizin anılan parselde mülkiyet hakkına sahip olduğu Bodrum Tapu Sicili Müdürlüğü’nün resmi kayıtları ile sabittir. Tapu kayıtlarında, parselde uygulama yapılmasını ve projenin gerçekleştirilmesini önleyici bir kayıt veya şerh de bulunmamaktadır. 

Daha önce kamuoyu ile paylaştığımız üzere, parsel uzun yıllardır turizm imarlı bir parsel olup Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgili kurum ve kuruluşlarının resmi onayları ile parselde ifraz ve kamuya terk işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Yapı ruhsatlarının düzenlenmesi aşamasında da Bodrum Belediyesi, Bodrum Tapu Sicil Müdürlüğü dahil ilgili tüm kurumlarla resmi yazışmalar yapmıştır. Aradan geçen sürede Şirketimizin yapı ruhsatlarının iptalini gerektirir bir durum değişikliği yaşanmamıştır. 

Yapı ruhsatlarının iptaline gerekçe olarak gösterilen idari davalarda Şirketimiz veya Bodrum Belediyesi taraf olmadığı gibi Bodrum Belediyesi bahsi geçen kararlardan ruhsat sürecinin başından beri haberdardır.

Bilindiği gibi taşınmaz mallarda mülkiyet hakkının ispatında tapu sicili kayıtları resmi, yegâne ve kesin delildir. Bodrum Belediyesinin geçmişte idari davalarda verilen bazı mahkeme kararlarını gerekçe göstererek Şirketimizin parseldeki mülkiyet hakkının sona erdiğini tespit etme yetkisi yoktur. Bu konu yalnızca adli yargı mercilerinin yetkisinde olup bahsi geçen idari yargı kararlarının, parselin son sahibi olan Şirketimizin mülkiyet hakkını hukuken etkilemesi mümkün değildir.

Açıklanan nedenlerle Bodrum Belediye Başkanı, aldığı bu karar ile mevzuata açıkça aykırı davranmış olup bu hukuka aykırı işleme karşı derhâl yasal yollara başvurulacak ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur. 

Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi  

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin