Cem Yılmaz, neden siyasi mizah yapmıyor?

Hürriyet yazarı Çınar Oskay, Cem Yılmaz röportajının ikinci bölümünü yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Cem Yılmaz, neden siyasi mizah yapmıyor?

Hürriyet Gazetesi yazarı Çınar Oskay, ünlü komedyen Cem Yılmaz ile yaptığı röportajın ikinci bölümünü yayınladı.



Çınar OSKAY / HÜRRİYET



Nerede durduğu belli ama illa bir şey söyle diyorlar!



İzliyor musun, Amerikalı komedyenler Trump sonrası çok politize oldular.



Lider taklidine alerjim var. Tamamen evcilleştirme operasyonudur.



Politik mizah yapman yönünde baskı hissediyor musun? Ekşi Sözlük’te ‘Cem Yılmaz’ın siyasi mizah yapmaması’ başlığı altında 21 sayfa var.



Bunu bahane gibi algılıyorlar: Politik mizah meselesinin yüz yıllık tarihine bakıyorum, orada bir işlev olmadığından dem vuruyorum. Güncel, spesifik ve kişileşmiş bir mizah istiyorlar. Bunda bir fayda görmüyorum. Sadece iki işlevi var. İletişim kanalını tamamen kapatıp slogan atmak ve evcilleştirmek. “Bahadır Baruter Lombak’ta niye politik espriler yapmıyor” diye sormak gibi. “Selçuk Erdem neden kuzular üzerinden şu belediye başkanının şu gün, şu dakika yaptığını eleştirmiyor” gibi. Ben sevdiğim şeylerle şakalaşmaktan hoşlanıyorum. Siyasetle ilgili sıcak, sevimli, güzel, anlamlı hiçbir şey gözlemlemedim hayatım boyunca. Bu yeteri kadar politik bir cevap.



Tatmin oluyorlar mı bu cevaptan?



Hayır tabii. “Yok, yok, o değil… Söyle, söyle!” Ne söyleyeyim? “Sevmiyorum” diyorum işte. “Yok, yok! Daha spesifik ol!” Bırak şimdi spesifiği, ben seni de sevmiyorum! İnsan meramını insan kazanmak için söyler. Yoksa benim yaşam şeklimle, şunla, bunla, nerede durduğum belli. Ama istiyor ki, illa bir şey söyle!



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN



Çınar Oskay'ın Cem Yılmaz röportajının ilk bölümğ BURADA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin