Çayın kahvenin yanına kekiniz hazır: Hem çok lezzetli hem de çok pratik. Tahinli kek nasıl yapılır?

Tahinli müthiş bir kek yemeye hazır olun. Bu kek hem lezzetli hem de çok pratik. Çayın kahvenin yanına kekinizi kısa sürede hazırlayabileceksiniz. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Çayın kahvenin yanına kekiniz hazır: Hem çok lezzetli hem de çok pratik. Tahinli kek nasıl yapılır?

Malzemeler;

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı tahin (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un

Üzeri için;

Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir çırpma kabının içerisine 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri alalım. Köpük köpük oluncaya dek güzelce çırpalım.

Akabinde karışımın içerisine  1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı tahin ekleyelim. Tekrardan mikserle güzelce çırpalım.

Mikserle çırpma işlemini tamamladıktan sonra içerisine 1,5 su bardağı mısır unu, 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu ilave edelim.

Tüm malzemeler homojen forma gelinceye dek güzelce çırpalım. Kek hamurumuz bu noktada hazır oluyor.

Kek kalıbının içerisini güzelce yağlayalım. Akabinde kabın her yerini susamla güzelce kaplayalım. Kaplama işleminden sonra kek hamurunu kalıbın içerisine ilave edelim.

Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 50 dakika boyunca kekimizi pişmeye bırakalım. Keki kontrollü pişirmeye özen gösterelim.

Sürenin sonunda kekimizi fırının içerisinde çıkaralım ve soğuduktan sonra dilediğiniz gibi dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin