Casus yazılım şirketi hack'lendi, ortaya şok bir detay çıktı! Meğer Türk polisi...

Türk polisi vatandaşları takip mi ediyor?

Google Haberlere Abone ol
Casus yazılım şirketi hack'lendi, ortaya şok bir detay çıktı! Meğer Türk polisi...

Devletlere bilgisayar korsanlığı hizmeti veren Hacking Team’in internete düşen yazışmalarında Türk polisinin de İtalyan şirketin müşterisi olduğu ve vatandaşların cep telefonlarını, bilgisayarlarını uzaktan kontrol etmek için virüs yayan ürünler satın aldığı ortaya çıktı.



Hürriyet, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli polislerin, firmanın teknik elemanlarıyla olan yazışmalarına ulaştı. Türkiye’nin 2011’de anlaştığı şirketle olan kontratını en son Şubat 2015’te yenilemeye karar verdiği görüldü. Emniyet, şimdiye kadar Hacking Team’e 440 bin Euro (1.3 milyon TL) ödedi.



Baskıcı rejimlere, muhalif kişilerin bilgisayar ve cep telefonlarını uzaktan kontrol etmeye yarayan ürünler sattığı için uluslararası insan hakları örgütleri ve internet aktivistlerinin hedefi olan İtalyan hacker şirketi Hacking Team, kimliği meçhul kişiler tarafından hack’lendi ve bütün sırları internete düştü.



Şimdiye kadar inkâr ettiği halde şirketin Sudan gibi diktatörlükle yönetilen ülkelere bile rejim karşıtlarını izlemeye yarayan bilgisayar korsanlığı programları temin ettiği, firmadan Türk hükümetinin de 4 yıldır hizmet satın aldığı ortaya çıktı. ABD’nin Annapolis kenti ve Singapur’da da şubesi olan, 40 kişinin çalıştığı şirketin internete yüklenen 400 GB’lık e-postalarında, Türk polisi ve şirketin teknik elemanları arasında yüzlerce yazışma açığa çıktı. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin