Canlı yayında bomba iddia... 'Ekrem İmamoğlu Başbakanlığa talip'

Meral Akşener'in ardından Mustafa Sarıgül de Başkanlığa talip olduğunu açıklamıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da Başbakanlığa talip olduğu, kulislerde konuşulduğu KRT'de yayınlanan Şimdiki Zaman programında dile getirildi. Dünya Gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı, İmamoğlu'nun Başbakanlığa talip olduğu kulisinin sadece CHP Genel Merkezi'nde değil, Meclis'te ve İYİ Parti'de de konuşulduğunu aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Canlı yayında bomba iddia... 'Ekrem İmamoğlu Başbakanlığa talip'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Halk TV'de katıldığı bir canlı yayında Cumhurbaşkanlığına değil Başbakanlığa aday olduğunu söylemişti. Akşener'in açıklaması günlerce tartışılmıştı.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de Başbakanlığa talip olduğunu açıklamıştı.

İMAMOĞLU-MANSUR YAVAŞ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını istediği uzun süredir konuşuluyordu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasını isteyenlerin de sayısı az değil. İki belediye başkanına da 'Cumhurbaşkanı adayı mısınız?' sorusu defalarca farklı türlerde soruldu. İki belediye başkanı da bu soruya kaçamak cevaplar verdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

Son dönemde ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanı adaylığı" hem CHP'nin A Takımı tarafından hem de Millet İttifakı'nın diğer bileşen parti yöneticileri tarafından dile getiriliyordu. Ancak geçtiğimiz hafta İmamoğlu'nun 'seçim çalışması' gibi Trabzon çıkarması yapması ve buradaki konuşmalarının miting havasında geçmesi soru işaretleri bırakmıştı.

"BAŞBAKANLIĞA TALİP"

Soru işaretlerine bir yenisi daha eklendi. İmaoğlu'nun, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'de Başbakanlığa talip olduğu iddiası KRT'de yayınlanan Şimdiki Zaman programında dile getirildi.

HER YERDE BU KULİS KONUŞULUYOR

Dünya Gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı, 'İmamoğlu'nun Başbakanlığa talip olduğu' kulisinin sadece CHP Genel Merkezi'nde değil, Meclis'te ve İYİ Parti'de de konuşulduğunu dile getirdi.

Gürcanlı'nın sözleri canlı yayında stüdyodakileri şaşırttı.

 Gürcanlı şunları söyledi:

"Ekrem İmamoğlu'nun aslında Cumhurbaşkanlığı için değil, Başbakanlık için aday olduğu konuşuluyor Ankara'da. Yani tıpkı Meral Akşener gibi.

Cumhurbaşkanlığı sonrası Başbakanlık nasıl olacak? Tabi CHP liderliği ile olacak. Bu da aslında Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olabileceğine ilişkin bir kulis bilgisi, onu söyleyim.

CHP'de konuşuluyor, Meclis'te de konuşuluyor. Sadece CHP'de değil İYİ Parti'de bile konuşuluyor, öyle söylemek lazım aslında.

Ekrem İmamoğlu'nun bütün bu çabasının aslında tıpkı Meral Akşener gibi bir sonraki Başbakanlık adaylığı için olduğu konuşuluyor.

Eğer Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa, tarafsız da bir Cumhurbaşkanı olacak ilk dönemin sonunda... O zaman CHP'ye bir genel başkan gerekecek."

İşte o programda İmamoğlu'nun Başbakanlık adaylığı hakkında konuşulanlar:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin