Can Dündar'dan şaşırtan Erdoğan itirafı: Erdoğan'a borçluyuz!

Can Dündar bugün Mısır'daki izlenimlerini yazdığı yazısında Başbakan Erdoğan'a borçlu olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar'dan şaşırtan Erdoğan itirafı: Erdoğan'a borçluyuz!

Mısır'da bulunan Can Dündar kaleme aldığı yazısında, "İtiraf edelim ki, bizim basın kartı, Mısır'da Türkiye'den fazla işimize yaradı. Müslüman Kardeşler cephesinde her engeli aşabilmemizi, başı kasklı, eli sopalı sivil milisler arasından rahatça geçebilmemizi, her girdiğimiz ortamda saygı görmemizi Erdoğan'a borçluyuz" ifadelerine yer verdi.



Can Dündar'ın 'Ordu bölünebilir' başlıklı yazısı şöyle:



İtiraf edelim ki, bizim basın kartı, Mısır’da Türkiye’den fazla işimize yaradı. Müslüman Kardeşler cephesinde her engeli aşabilmemizi, başı kasklı, eli sopalı sivil milisler arasından rahatça geçebilmemizi, her girdiğimiz ortamda saygı görmemizi Erdoğan‘a borçluyuz.



Türkiye’nin Mursi’yi sahiplenmesi, karşı cephede tepki yaratsa da İhvan cephesini sevindirdi. Cuma vaazında bile şükranla dile getirildi bu tavır...



Seyfülislam el Benna da aynı kanıda: “Erdoğan’ın Mısır’da iyi bir ismi var. Mısır halkı onu çok seviyor. Öyle ki halk arasında ‘Bize bir Erdoğan lazım’ deyişi yerleşti. Türkiye’nin Mısır’daki darbeye verdiği tepki, demokrasiye destektir aslında... Her ülkenin vermesi gereken tepkidir. Bu sancılı süreçte de eminim Türkiye, Mısır’dan siyasal ve politik desteğini esirgemeyecektir.”



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin