Can Dündar'dan Sabah gazetesinin o haberine 100 bin liralık dava!

Can Dündar, Sabah Gazetesi'nin hakkında yaptığı 'ev satışı haberine' ilişkin dava açtı.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar'dan Sabah gazetesinin o haberine 100 bin liralık dava!

MİT TIR'ları haberi nedeniyle 92 gün tutuklu kalan ve AYM'nin kararıyla serbest bırakılan Can DündarSabah Gazetesi'nin hakkında yaptığı asılsız "ev satışı haberine" ilişkin dava açtı.



İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davada dilekçesinde "Yalan haberlerle müvekkili yeniden tutuklatma ve kamuoyu önünde karalama gayretine giriştikleri görülmektedir" denildi.



Dündar'ın avukatı Abbas Yalçın'ın açtığı davada, Sabah Gazetesi ve muhabirinden 100 bin TL manevi tazminat istenerek, 5 ayrı haber ile Dündar'ın kişilik hakları sistematik ve çok ağır biçimde çiğnendiği, kendisini manevi zarara uğrattığı vurgulandı.



Dava dilekçesinde Dündar'ın tahliye olmasından mutsuzluk duyan bir takım güçlerini devreye girdiği ifade edildi.



"MİT TIRLARI HABERİNE KARŞILIK FETÖ'DEN ÜCRET ALDI" İDDİASI



Gazete haberinde şu ifadelere yer verilmişti: "İddiaya göre Dündar, FETÖ ile yaptığı anlaşma gereği Cumhuriyet'in başına geçer geçmez Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti aleyhinde iftira ve kara propagandaya başladı. Can Dündar'ın Çankaya'daki ODTÜ ormanı yanındaki lüks villasını 2 yıldır satamadığı halde 29 Mayıs 2015 tarihli MİT tırlarına ilişkin Cumhuriyet gazetesi manşeti ardından birden satıldı. Villayı satanların isim ise MİT tırlarını durduran Tümgeneral Hamza Celepoğlu'nun dosyalarına bakan hukuk bürosunun ortağı olduğu belirlendi. Dündar'a tapuda görülen tutarın yanı sıra açıktan da yüklü bir miktar para ödendiği, bu organizasyonu MİT tırları manşeti karşılığında FETÖ'nün yaptığı iddiaları bulunuyor. Bu iddialar çerçevesinde operasyon gerçekleştirildi ve 3 avukat tutuklandı"



Can Dündar'dan Sabah gazetesinin o haberine 100 bin liralık dava!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin