Can Dündar ekrandan tepki gösterdi: Hesap sormamız lazım

Dinlendiği iddia edilen Cumhuriyet yazarı, VIP kulak skandalını konuk olduğu programda yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar ekrandan tepki gösterdi: Hesap sormamız lazım

2008 - 2009 yılları arasında sektörlerinin ileri gelen 160 ünlü isminin, 'istihbari dinleme' adı altında, ‘terör ve organize suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle’ dinlendiği iddia edildi. 



Hürriyet gazetesinin santral numaralarından Doğan Holding'in üst düzey yöneticilerinin neredeyse tamamı dinlenmiş. Listede işadamları Ferit Şahenk'ten, Ali Koç ve Mehmet Emin Karamehmet'e, eski Genelkurmay Başkanları İsmail Hakkı Karadayı'dan, Hüseyin Kıvrıkoğlu'na, gazeteci Mehmet Yakup Yılmaz'dan, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar ve Can Dündar'a kadar çok sayıda isim yer alıyor.



Skandalın ortaya çıkmasının ardından, dinlendiği iddia edilen isimlerden Can Dündar, CNN Türk'te Mirgün Cabas'ın sunduğu 'Her Şey ' programına konuk oldu.



Dündar, programda "Cemaat ile ilgili kavga çıkmasaydı bizim bundan haberimiz olmayacaktı. Erdoğan dinlenmeseydi bunlar ortaya çıkmazdı, damdan düşenin halinden, damdan düşen anlar. Dinleme kayıtlarının silindiğine inanmıyorum. Arkasından başka şeylerde çıkabilir, bir güvencemiz yok. Bu dinlemeleri yapanlar cezalandırılmalıdır. Bizim bunlarla mücadele etmemiz lazım, hukuki işlemler başlatmamız lazım, protesto edip, devletten hesap sormak lazım" diye konuştu.



İşte, Dündar'ın canlı yayındaki açıklamaları:





Skandal listedeki gazetecilerden 'VIP kulak'a ilk tepkiler! 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin