Büyük sürpriz! Dursun Özbek, Volkan Demirel'e yaptığı teklifi açıkladı

Galatasaray Kulübü ile merkezi Almanya'da bulunan uluslararası yardım kuruluşu Stelp arasında depremzedeler için yardım anlaşması yapıldı. Dursun Özbek ayrıca Volkan Demirel'e yaptığı teklif hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Büyük sürpriz! Dursun Özbek, Volkan Demirel'e yaptığı teklifi açıkladı

Nef Stadı'nda gerçekleştirilen anlaşmanın imza törenine, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, başkan yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu, Stelp Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Eren ile Stelp gönüllüsü ve sarı-kırmızılı kulübün üyesi Erkin Köksal katıldı.

Yapılan anlaşmayla Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşlar için ilk etapta 1 milyon Euro destek sağlanması öngörülüyor.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türkiye'nin 6 Şubat'ta çok büyük bir felaket yaşadığını hatırlatarak, "Birinci günden itibaren Galatasaray sahadaydı. 100 tıra yakın insani yardım malzemesi gönderdik. Tabi bölgeye yardım malzemesi göndermek yetmiyor. Orada, barınma konusunda da gerekenlerin yapılması lazım. Bu felaketi, acıları unutturmamamız lazım. Bölgeye olan ilgiyi azaltmamak lazım. Galatasaray olarak bölgeye olan desteğin devam etmesini istiyoruz. İlk aşamada acil barınma için 500 konteyner gönderdik. Bölgeye yaptığımız ziyarette Sayın Bakan Murat Kurum'a 250 kalıcı konut yapacağımızın sözünü verdik. Milli Eğitim Bakanı'na da 10 tane de okul yapma sözünü verdim. Galatasaray Kulübü bir şeye söz verdiğinde yapar." diye konuştu.

Stelp ile yaptıkları anlaşmanın önemine değinen Dursun Özbek, "Almanya'daki vatandaşlarımızın, yardımseverlerin topladığı paraların Galatasaray Kulübü vasıtasıyla bölgeye destek için kullanılması amacıyla bir protokol imzalayacağız. Burada Sayın Serkan Eren Bey'e teşekkür ediyorum. Galatasaray'ın nasıl bir sivil toplum kuruluşu olduğunun göstergesi açısından çok önemli bir birliktelik." ifadelerini kullandı.

VOLKAN DEMİREL İTİRAFI

Galatasaray'ın fikstürdeki son maçının Atakaş Hatayspor ile deplasmanda olmasının hatırlatılıp, depremzedelere destek amacıyla bu maçı oynama planlarının olup olmadığına yönelik soruya ise, "Bölgeyle devamlı irtibat halindeyiz. Şehrin planlamasıyla ilgili çalışmalarımız olacak. Federasyona gittiğimde Volkan Demirel'i gördüm. Ona aynı şeyi teklif ettim. 'Biz gelip orada oynayalım.' dedim. Bütün sporcularının gittiğini söyledi. Ona 'Sporcu olması önemli değil, birini bul Hatayspor forması giydir. Orada bir gösteri, dostluk maçı gibi oynayalım.' dedim. Hatayspor Kulübü Başkanı da oradaydı. Onlar da sıcak bakıyorlar. Bunu geliştiriyoruz. Bölge insanının moralini yükseltmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." şeklinde cevap verdi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin