Bursa'da deprem olacağını duyurmuştu. Peki başka hangi bölgelerde deprem bekleniyor? Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Bursa depremiyle ilgili aylar önce uyarıda bulunmuş!

Bugün sabah saatlerinde merkez üssü Gemlik olan 5,1 büyüklüğündeki deprem vatandaşları panikletti. Henüz depreme hazır olmayan Türkiye için her sarsıntı bir risk taşıyor. Fakat deprem uzmanları aslında bu depremler için yıllardır uyarıda bulunuyor. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki de aylar önce Bursa'da olabilecek deprem ihtimalini işaret etmiş.

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da deprem olacağını duyurmuştu. Peki başka hangi bölgelerde deprem bekleniyor? Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Bursa depremiyle ilgili aylar önce uyarıda bulunmuş!

Marmara Denizi’nde, Gemlik Körfezi’nde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Bursa’nın yanı sıra çevre illerle İstanbul ve İzmir’den de hissedildi.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'nin aylar önce katıldığı bir yayında Bursa'da meydana gelebilecek bir depreme dikkat çekmesi yeniden gündeme geldi. 

Moriwaki katıldığı yayında özellikle 4 bölgeye dikkat çekmişti. 

İşte Moriwaki'nin açıklamalarının tamamı:

Ben 32 senedir Türkiye'de çok deprem yok diye görüyordum. Ama 3 sene önce Silivri'de yıkımlar oldu. Elazığ'da 2 kere oldu. Elazığ'dan sonra Ege taraflarına gitti. Manisa, Muğla, İzmir... Daha sonra Kahramanmaraş ve Hatay. Bu 3 senede çok hareketli.

 

HANGİ BÖLGELERDE DEPREM BEKLENİYOR?

4 tane var. Birinci; Doğu Anadolu fay hattı, Elazığ, Maraş'tan Hatay'a. Türkiye her zaman domino taşı gibi. Kuzey Anadolu fay hattı da böyle. Doğu Anadolu fay hattı da aynı. O zaman bu Hatay'da sonra Suriye tarafında. Öbürü, Kıbrıs tarafına gidiyor, deniz tarafı içinde.

Denizin içinde deprem oluyorsa tsunami oluyor. Küçük depremler oluyorsa 1 metre, büyük depremler oluyorsa 3 metre diye söyleyebilirim. Deprem bittikten sonra biraz yukarıya gideceksiniz.

İkinci olarak; Elazığ'dan önce Bingöl. Muş, Bitlis, Van'a kadar.

Üçüncü; İzmir... Muğla'dan sonra İzmir'de deprem oldu. O depremi İzmir'in kendi fay hattı değil. Ege Denizi'ndeki adanın depremi. İzmir kendi fay hattını kırmadığı için gelebilir diye söylüyorum. Marmara'dan önce de gelebilir. Ama 7'den fazla beklemiyorum 6.5 gibi söylüyorum.

Dördüncü bölge olarak; Marmara... Kuzey Anadolu fay hattı İzmit'ten sonra kuzey ve güney kolu var. Güney kolunda İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir. Kuzey kolu ise adalardan biraz gidiyor ve 1912'de bu Çanakkale'de kırıldı, boşluk var.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin