Son dakika... İstanbul'da da hissedilen deprem oldu: Sakarya, Kocaeli, İstanbul ve çevre iller şiddetli hissetti

Son dakika... İstanbul'da da hissedilen deprem oldu. AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre depremin merkez üssü Gemlik Körfezi. Deprem nedeniyle Yalova'da okullar tatil edildi. Depremde Mudanya belediye binası hasar gördü, personel tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Son dakika... İstanbul'da da hissedilen deprem oldu: Sakarya, Kocaeli, İstanbul ve çevre iller şiddetli hissetti

Son dakika... İstanbul'da da hissedilen deprem oldu. Vatandaşlar Kandilli ve AFAD tarafından açıklama yapılmasını bekliyordu.

İstanbul'da da hissedilen deprem çevre illerde de hissedildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre saat 10.42 sıralarında Bursa Gemlik Körfezi merkezli bir deprem oldu. AFAD depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı. Deprem başta Bursa, İstanbul, Sakarya, Düzce, Kocaeli olmak üzere birçok ilde hissedildi. 

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, Yalova’nın Armutlu ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime (bugün) ara verildi.

MUDANYA BELEDİYE BİNASI HASAR GÖRDÜ

Mudanya açıklarındaki depremde, ilçe belediye binası da hasar gördü. İlçedeki riskli binalar arasında bulunan belediye binasının kolonlarında çatlaklar oluştu. Belediye personeli tahliye edildi. Kapatılan belediye binasında teknik ekiplerin çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi. Öte yandan aynı yerde saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 10.42 sıralarında meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından 3.6 ila 1.7 arasında büyüklükleri değişen 6 deprem daha meydana geldi.

Son dakika... İstanbul'da da hissedilen deprem oldu: Sakarya, Kocaeli, İstanbul ve çevre iller şiddetli hissetti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan deprem açıklaması geldi. İmamoğlu, "İstanbul'da da hissesilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz" paylaşımı yaptı.

AFAD: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD meydana gelen depremler sonrası açıklamada bulundu. Twitter’dan yapılan açıklamada, “Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” denildi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumların bölgeye sevk edildiğini duyurdu.

Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Marmara Denizi Gemlik açıklarında 5,1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir.  Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.  Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.  Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül depremle ilgili açıklama yaptı. “Bursa’nın Mudanya ilçesinde saat 10.42’de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre, İstanbul ilimizde herhangi bir can ya da mal kaybı olmamıştır. Konuyla ilgili AFAD ve ilgili birimlerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir” dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA: OLUMSUZ ÇAĞRI YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca meydana gelen depremle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli'deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır."

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN UYARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan deprem anından sonrasıyla ilgili uyarıda bulundu. "Mobil ses trafiklerimizde normal zamana göre yüzde 300'ü geçen bir artış görüyoruz ve bu artış devam ediyor. İletişimin sağlıklı sürdürülebilmesi için bu tür yoğunluk olan dönemlerde internet tabanlı arama yapmamız ve SMS kullanmamız oldukça önemli" dedi. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler SON DAKİKa
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin