Bursa Valiliği'nin yasak kararlarının ardından Nilüfer Müzik Festivali iptal edildi. CHP'den tepki geldi

Bursa Valiliği’nin konaklama ve alkol satışını yasaklaması nedeniyle bu yıl 7'ncisi düzenlenmesi planlanan Nilüfer Müzik Festivali, iptal edildi. Valiliğin kararına bir tepki de CHP Bursa İl Gençlik Kollarından geldi. Gençlik Kolları Başkanı Yamak "Biz gençler olarak birbirimizin yaşam biçimine ve dünya görüşüne saygılıyız. Maalesef makam sahibi bazı büyüklerimizin bu konuda çok büyük problemleri var" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bursa Valiliği'nin yasak kararlarının ardından Nilüfer Müzik Festivali iptal edildi. CHP'den tepki geldi

Bursa Valiliği'nin, Nilüfer Belediyesi’nin 1-2-3 Eylül tarihlerinde Balat Atatürk Ormanı’nda 7’ncisini düzenlemeyi planladığı Nilüfer Müzik Festivali’nde kamp yapılmasını ve alkol satışını yasaklamasından sonra, ilçesinin Belediye Başkanı Turgay Erdem festivalin iptal edildiğini açıklamıştı.

 

Valiliğin kamp ve alkol satışı yasağı da bir tepki de CHP Bursa Gençlik Kolları'ndan geldi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Gençlik Kolları Başkanı Elif Nur Yamak, iptal edilen Nilüfer Müzik Festivali ile ilgili basın açıklaması yaptı. 

Yamak’ın, iptal edilen Nilüfer Müzik Festivali ile ilgili açıklamaları şöyle:

"Nilüfer Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu müzik festivaline Bursa Valiliği tarafından konulan kamp ve alkol yasağı sebebi ile etkinlik yapılamaz hale gelmiştir.

Biz Bursalı gençler, bu festivalin yapılmasını aylardır bekliyor ve katılmak için heyecan duyuyoruz. Bir çok arkadaşımızla bu festivale katılmak için hazırlık yaptık, biletlerimizi aldık ve eğlenmeyi bekliyorduk.

"Bazı büyüklerimizin çok büyük problemleri var"

Biz gençler olarak birbirimizin yaşam biçimine ve dünya görüşüne saygılıyız. Maalesef makam sahibi bazı büyüklerimizin bu konuda çok büyük problemleri var.

Ülkemizin kaos ve kasvet dolu ortamında gençliğin eğlenip rahatlayabileceği az aktivite var ve bu festival bunların en önemlilerinden biriydi.

"Biz gençler olarak eğlenmeye ve gülmeye devam edeceğiz"

İki hafta önce Bursa’da Uludağ bölgesinde müzikli ve kamplı bir etkinlik yapıldı, herhangi bir engelleme yapılmamıştı. Nedense Nilüfer Belediyesi böyle bir etkinlik düzenlediğinde gençlerin uygun fiyatlı eğlenecek olması birilerini rahatsız etti. Rahatsız olmaya devam edebilirler. Biz gençler olarak eğlenmeye ve gülmeye devam edeceğiz. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın söylediği gibi “Türkiye evlatlarına kendisinden başka bir şeyle meşgul olmak imkânını vermiyor.”, bizlere de 2 saat bile müzik dinleme imkanını vermedi.

Yaşam tarzımıza yapılan ve özgürlüklerimizi kısıtlayan hiçbir müdahaleyi kabul etmiyoruz!"

Etiketler tepki
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin