Bursa Valiliği'nin kamp ve alkol yasağının ardından Nilüfer Müzik Festivali iptal edildi

Hedef gösterilen konserler peş peşe iptal ediliyor. Bursa Valiliği’nin konaklama ve alkol satışını yasaklaması nedeniyle bu yıl 7'ncisi düzenlenmesi planlanan Nilüfer Müzik Festivali, iptal edildi. Kararı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem sosyal medya hesabından duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Bursa Valiliği'nin kamp ve alkol yasağının ardından Nilüfer Müzik Festivali iptal edildi

HÜDA PAR'ın festivalleri hedef almasının ardından bugün yasak ve iptal  haberi geldi. Bursa Valiliği'nin, Nilüfer Belediyesi’nin 1-2-3 Eylül tarihlerinde Balat Atatürk Ormanı’nda 7’ncisini düzenlemeyi planladığı Nilüfer Müzik Festivali’nde kamp yapılmasını ve alkol satışını yasaklamasından sonra, ilçesinin Belediye Başkanı Turgay Erdem festivalin iptal edildiğini açıkladı. 

 

Nilüfer Belediyesi, Bursa Valiliğinin kararının ardından  Twitter üzerinden dün akşam saatlerinde yasakla ilgili bir basın açıklaması yapacağını duyurmuştu. 

Belediye Başkanı Erdem, konuya ilişkin bugün düzenlediği basın toplantısında, Valiliğin kararını proteste ettiklerini belirterek festivali iptal ettiklerini söyledi. 

Erdem, toplantıda: "Gençlerin tarihini iple çektiği bir deneyim de aynı zamanda. İsteyen kamp yapıyor, atölye çalışmaları ile yeni dostlukları ediniyor. Krizlerin sıkıntılarını dışarıda bırakıp doğanın kucağında müzikle destekleniyor. Herkesin mutlulukla ayrıldığı bir iş yapıyoruz. 300 bin katılımcı ve 30 bin çadırlı misafir edindik. Ve hiç sorun yaşamadık. Emniyet güçleri de burada sorun çıkmadığı için bizlere teşekkür etmiştir. Yaşam tarzına müdahale ediliyor. 3 bine yakın başvuru vardı. Buraya gelmek için heyecan duyan yurtiçi ve yurtdışından birçok genç vardı. Gençlerin soluk alacağı alanlar yok ediliyor. Biz bunu protesto ediyoruz. Festivali iptal etme kararı aldık. Satılmış biletlerin paralarını iade edeceğiz. Ve hukuk önünde mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

İptal kararı, Nilüfer Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından da paylaşıldı. 

Geçen yıl düzenlenen 6. Nilüfer Müzik Festivali'ne de alkol ve konaklama yasağı getirilmiş, konaklama yasağı daha sonra kaldırılmıştı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bursa Valiliği, Nilüfer Belediyesi'nce eylül ayında yapılacağı duyurulan 7'nci Nilüfer Müzik Festivali'nin kaymakamlıkça getirilen 'kamp' ve 'alkol' yasağı sonrası protesto amacıyla iptal edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan; 'Nilüfer Müzik Festivaline Yasak' başlıklı haber, yorum ve açıklamalar nedeniyle aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılması gerektiği anlaşılmıştır. Nilüfer Belediye Başkanlığı tarafından 01-03 Eylül 2023 tarihleri arasında Nilüfer-Balat Atatürk Ormanı'nda yapılması planlanan '7. Nilüfer Müzik Festivali' ile ilgili olarak emniyet personeli görevlendirilmesi, güvenlik ve trafik tedbirleri alınması talep edilmiştir. Söz konusu talep üzerine Nilüfer Kaymakamlığımızca festival düzenlenecek alanın orman alanı içerisinde bulunması nedeniyle başta orman yangınlarının önlenmesi olmak üzere; vatandaşlarımızın yaşayabileceği olumsuzluklara karşı asayiş, güvenlik, trafik ve alanda tahliye yollarının açık tutulması ve ilgili mevzuatlarda belirtilen hususlarda gerekli önlemlerin alınmak kaydıyla festivalin düzenlenmesi uygun görülmüştür. Konuyla ilgili olarak kamuoyuna yansıyan, festivalin Valiliğimizce yasaklandığına ilişkin haber, yorum ve açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin