HÜDA PAR konseri hedef aldı: Eğlence adı altında ahlakî değerler hiçe sayılıyor

Karma eğitime karşı olduğunu sık sık dile getiren HÜDA PAR bu kez belediyelerin düzenlendiği konserleri hedef aldı. HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanı ve parti sözcüsü Yunus Emiroğlu, konserlerde eğlence adı altında ahlâki değerlerin hiçe sayıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
HÜDA PAR konseri hedef aldı: Eğlence adı altında ahlakî değerler hiçe sayılıyor

Bazı muhafazakar parti ve sivil toplum kuruluşlarının hedef göstermesinin ardından 2022 yılından itibaren çok sayıda konser iptal edildi.

 

Konserleri hedef alanların arasına HÜDA PAR da katıldı. 

HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanı ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, düzenlediği basın toplantısında belediyelerin düzenlediği konserleri hedef aldı.

"Eğlence adı altında ahlakî değerlerin hiçe sayılıyor"

Emiroğlu, belediyelerin düzenlediği festivalleri israf olarak niteledi, gençleri ifsada (düzeni bozma, karışıklık çıkarma) sürüklediğini savundu. 

Emiroğlu, sözlerine şöyle devam etti:  "Eğlence adı altında ahlakî değerlerin hiçe sayılarak gençliğin ifsada sürüklenmesi asla kabul edilemez. Kültürümüze, sosyal dokumuza ve ülke ekonomisine hiçbir katkısı olmayan bu tür etkinlikler, gençliği ideal, değer, hedef ve önceliklerinin tamamından uzaklaştırmaktadır. Öte yandan sözde özgürlük adı altında sapkın akımların savunuculuğunu yapanların, gençlerin karşısına rol model olarak çıkarılması da tam bir aymazlık ve şuursuzluk örneğidir. Türkiye’nin ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşadığı bir dönemde eğlence adı altında düzenlenen festivallerde milyonlarca liranın çarçur edilmesinin izahı yoktur.” 

Emiroğlu, ”Gençlerin maddî ve manevî gelişimlerine katkı sunmak amacıyla çeşitli etkinlikler tertip etmek gayet tabiidir. Ancak kamu kaynakları, nesillerin ifsat edilmesi amacıyla kullanılmamalıdır. Gençliğin çok ciddi bir ahlakî yozlaşma ile karşı karşıya olduğu günümüzde masiyet ve ifsat kokan etkinlikler yerine meşru dairede ve israfa kaçmadan elbette ki sosyal ve kültürel çalışmalar yapılabilir." şeklinde konuştu. 

Konserlere gereksiz ve anlamsız dedi

"Belediyelerin görevi ifsat organizasyonları tertip etmek değildir" diyen Emiroğlu, şöyle devam etti: "Hele hele nice insanımızın geçimini temin etmekte zorlandığı bir dönemde kamu kaynaklarını fütursuzca israf etmek eminliğe asla sığmaz. Son olarak başta belediyeler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına çağrımız şudur; içinden geçtiğimiz şu ekonomik darboğazda milletin malını gereksiz ve anlamsız işlerde kullanarak emanete ihanet etmeyin. Kamu kaynaklarını milletin temel ihtiyaçları için kullanın. Milletin ahını değil, duasını alın” 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin