Bunca zaman para verdiğinize bin pişman olacaksınız: Meğer yapımı bu kadar kolaymış. Ev yapımı elma sirkesi nasıl yapılır? Ev yapımı elma sirkesinin püf noktaları

Elma sirkesinin pek çok farklı kullanım alanı vardır. Bu nedenle de oldukça popüler bir hale gelmiştir. Ancak sirkenin ev yapımı ve doğal olması oldukça önem taşır. Marketten almaya hiç gerek yokmuş. İşte ev yapımı doğal elma sirkesi yapımı ve püf noktaları

Bunca zaman para verdiğinize bin pişman olacaksınız: Meğer yapımı bu kadar kolaymış. Ev yapımı elma sirkesi nasıl yapılır? Ev yapımı elma sirkesinin püf noktaları

Elma sirkesi, pek çok alanda kullanılan şifalı bir üründür. Bu noktada elma sirkesinin doğallığı ve orijinalliği de önem taşır. Ev yapımı elma sirkesiyle tüm faydaları direkt elde edebilirsiniz. Elma sirkesi bakterileri yok eden mucizevi bir kaynaktır.

İçerdiği C vitamini sayesinde vücudun direncini artırarak hastalığa yakalanma riskini de en aza düşürür. Ayrıca elma sirkesi, sindirim sistemi üzerinde mucizevi etkiler sağlar. Mide rahatsızlıklarını geçirmek adına suyla seyrelterek tüketilebilir.

Ayrıca elma sirkesi, cilt bakımı ve vücut temizliğinde kullanılabilen mucize bir kaynaktır. Cildi yakmadan fazla yağdan arındırarak cildi temizler. Elma sirkesi, sivilce lekeleri üzerinde de olumlu sonuçlar verir. Koltuk altı kokusuna da mükemmel bir çözümdür. Tabi ki kullanmadan önce alerji testi yapınız.

EV YAPIMI ELMA SİRKESİ MALZEMELER

5 ya da 6 litrelik cam kavanoz

2 kilogram elma

1 çay kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

Birkaç tane nohut veya bir parça ekmek

EV YAPIMI ELMA SİRKESİ TARİFİ

Öncelikle elmaları dört eşit parçaya bölün. Eğer elmalar büyükse daha küçük parçalar halinde kesebilirsiniz. Elmaların çekirdekli kısımlarını çıkarın. Daha sonra kavanozun yarısı kaplanacak şekilde elmaları yerleştirin. Ardından üzerine nohutları ekleyin.

Bunca zaman para verdiğinize bin pişman olacaksınız: Meğer yapımı bu kadar kolaymış. Ev yapımı elma sirkesi nasıl yapılır? Ev yapımı elma sirkesinin püf noktaları

Eklediğiniz malzemelerin üzerini içme suyuyla doldurun. Kavanozda bir parmak kadar boşluk bırakın. Çünkü gazın çıkması gerekir. Üzerine 1 çay kaşığı şekeri ve tuzu da ilave ederek güzelce karıştırın. Kavanozu bir tülbentle kapatın ve bağlayın. Tülbent iyice sabitlenmelidir. Bu şekilde yaklaşık 1 ay veya 45 gün bekletin.

Arada bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Posayı ayırın ve ayırdıktan sonra 1 çay kaşığı daha şeker ve tuz ekleyerek karıştırın. Kavanoz kapağını sıkıca kapatıp serin ve ışık görmeyen bir yerde muhafaza edin. Belli bir zaman sonra sirkenin üzerinde jel kıvamında bir maya oluşur. Beyaz ve şeffaf olan halka biçimli bu maya sirkenin hazır olduğuna işarettir.

EV YAPIMI ELMA SİRKESİNİN PÜF NOKTALARI

Öncelikle elma seçimi çok önemlidir. Elma ne kadar organik, taze ve kaliteli olursa sirke de o kadar güzel ve şifalı olur. Elmaların kabuklarını sakın soymayın. Elmaları yıkamadan kullanmalısınız. Eğer ilk defa elma sirkesi yapıyorsanız 1 çay bardağı kadar organik elma sirkesine ihtiyacınız olabilir.

Sirkeye eklenen suyun mutlaka içme suyu olmasına dikkat edin. Malzemeleri karıştırma aşamasında tahta kaşık kullanmak gereklidir. Elma sirkesinin mantar veya bakteri oluşmaması için kavanozun yıkanmış ve tertemiz olmasına özen gösterin. Bulgur veya nohut da sirkenin oluşumunu hızlandıran unsurdur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin