Bülent Arınç yine sosyal medyaya yüklendi: 'Twitter denen rezalet'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gündeme dair açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç yine sosyal medyaya yüklendi: 'Twitter denen rezalet'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Osmangazi İlçe Başkanlığı'nca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen akşam yemeğinde bir konuşma yaptı.



Konuşmasında partilerinin iktidarda olduğu 11 yıl boyunca halkın dini özgürlüklerini daha rahat yaşadıklarını vurgulayan Arınç, kendileri için sosyal medyada yapılan yorumları eleştirirken de 'Twitter denen rezalet' ifadelerini kullandı.



Arınç'ın açıklamaları şu şekilde:



"Türkiye'de cemaatler dindar ve dindarlığı yaşamak isteyen insanlarsa şuna dikkat etsinler; siz 11 yıldan beri yaşadığınız bu güzellikleri geçmişte hiç bulamadınız. Dolayısıyla bu hükümet, din ve vicdan özgürlüğünün teminatıdır. Biz varsak her inanç bu ülkede rahatlıkla yaşanabilecektir. Sadece kılık kıyafet, başörtüsü değil, insanlar düşüncelerini açıklarken bile hiçbir zorlukla ve zorbalıkla bizim dönemimizde karşılaşmadı. Geçmiş dönemlerde ne büyük zulümler, haksızlıklar, inancımıza aykırı, zulmeden otoriter hükümetler, valiler, bakanlar, başbakanlar gördük. Sözüm budur. Onlara dönerek diyorum ki; siz varsanız biz varız ama biz olmazsak siz de zorluklar içinde yaşar hatta olmayabilirsiniz. Herkes söylediğimin ne anlama geldiğini bildi ama iki grup bunu istismar etti. Birincisi, 'Ne demek biz sizden önce de vardık, sizden sonra da var olmaya devam edeceğiz.' Amenna. İslamiyetin zuhurundan bu yana Hazreti Peygamber'in yolunu takip edenler, sahabelerinin ölçüsüyle hareket edenler her devirde olmuştur. Sadece bizim ülkemizde değil, Rusya'da da Asya'da da Avrupa'da da Afrika'da da olmuştur ama çekilen sıkıntıları biliyorsunuz ve görüyorsunuz"



Kurslara, Kur'an öğretimine karşı herkesin düşmanlık yaptığı bir Türkiye, kaç yıl öncesinin Türkiye'sidir?" diyen Arınç, dünyada bir Müslüman bile kalmışsa onun, bunun mücadelesini vereceğini dile getirdi.



Rahatlık ve huzur içinde daha da çoğalarak, bu işin eğitimini daha rahatlıkla yapmak suretiyle bir cemaat veya bir topluluk, bir hizmet hareketinin daha çok mutlu olabileceğine dikkati çeken Arınç, şu ifadeleri kullandı:



Biz bunun teminatıyız. Buna yürekten inanan biz olmazsak teminat ortadan kalkar. Bunları söylüyoruz, herkes mesajı alıyor. Çok şükür, söylediklerimden dolayı 'Yanlış yaptım' demiyorum. Bir kısım kendini bilmez adam, bizi şirk koşmakla bile itham ediyor, Twitter denilen rezaletin içerisinde. Biz öyle şeylerle hamdolsun ki meşgul değiliz" (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin